Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda sebze çorbası tarifi, sodalı köfte tarifi, fırında baharatlı patates kızartması tarifi ve ıslak kek tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Közlenmiş sebze çorbası malzemeler4 adet orta boy domates1 adet kırmızı biber3 diş sarımsak1 adet büyük boy soğan3 yemek kaşığı zeytinyağıTuz, karabiber, kekik1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı un1 tatlı kaşığı domates salçası5 su bardağı sıcak suYarım su bardağı süt (oda ısısında)KÖZLENMİŞ SEBZE ÇORBASI YAPILIŞIİlk önce fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine kesilen domatesleri, kapya biberi, sarımsakları, kuru soğanı yerleştirin.Doğranan sebzelerin üzerine karabiberi, kekiği ve tuzu serpiştirin.Ardından tepsiyi önceden ısıtılmış 200° fırına yerleştirin ve közlenmeye bırakın.Közlenen ve soğuyan domateslerin ve biberlerin kabuklarını soyun.Tencereye tereyağını alın ve eritin. Tereyağı eridikten sonra unu ilave edin ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun.Unun rengi hafif pembeleştikten sonra salçayı ekleyin ve 1-2 dakika daha kısık ateşte kavurun.Ardından közlenen sebzeleri tencereye ekleyin ve karıştırın.3 su bardağı sıcak suyu ekleyerek son bir kez daha karıştırın ve kaynamaya bırakın.Çorba kaynadıktan sonra blenderden geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.Çorbaya kalan 2 su bardağı sıcak su ilavesi yapın ve kıvamını ayarlayın.3-4 dakika daha kaynatılan çorbanın tuzunu ilave edin ve sütü ekleyerek karıştırın.Kısık ateşte 1-2 dakika daha pişen domates çorbası servise hazır.Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, kızarmış ekmek dilimleri ile süsleyerek servis edin. Sodalı köfte malzemeler1 adet soğan500 gram kıyma1 çay bardağı ekmek içi veya galeta unuYarım paket kabartma tozu1 çay bardağı maden suyu1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı köfte baharatı1 çay kaşığı toz kırmızı biberYarım çay kaşığı karabiberTuz4-5 adet biber3-4 adet domatesSıvı yağSODALI KÖFTE YAPILIŞIKıymaya 1 adet rendelenmiş fazla suyu sıkılmış soğan, ekmek içi veya galeta unu baharatlar, kabartma tozu, maden suyu eklenir.İyi bir şekilde yoğurulur en az 2 saat zaman varsa 1 gece dolapta dinlendirilir.Cevizden büyük parçalar alınır şekillendirilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır.Yanına biber domates bırakılır ve sebzelerin üzerine çok az yağ sürülür.200 derece fırında bir yüzü kızarınca köfteler çevrilir ve kızarıncaya kadar pişirilir. Fırında baharatlı patates malzemeler3 adet büyük boy patates4 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı toz kırmızı biber2 diş rendelenmiş sarımsak1 tatlı kaşığı kekik2 dal biberiye1 çay kaşığı karabiberFIRINDA BAHARATLI PATATES KIZARTMASI YAPILIŞIBir kabın içerisine tuz, kırmızı biber, sarımsak, kekik, taze biberiye, karabiber ve zeytinyağı alınır.Bütün malzemeler çırpıcıyla karıştırılır.Patatesler soyulur ve yıkanır. Elma dilimi şeklinde kesilir.Tepsiye pişirme kağıdı serilir ve hazırladığımız baharatlı karışım üzerine eklenir.Her yerine gelecek şekilde dağıtılır.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirilir. Islak kek malzemelerSos için:2 su bardağı süt1 çay bardağı sıvıyağ½ su bardağı şeker2 yemek kaşığı kakaoKek için:4 adet yumurta1 su bardağı şeker½ su bardağı süt1 su bardağı sıvıyağ½ su bardağı su1,5 su bardağı un3 yemek kaşığı kakao5 gr vanilin10 gr kabartma tozu1 tatlı kaşığı portakal rendesiISLAK KEK YAPILIŞISos için olan malzemeleri bir tencereye alıyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz.Birkaç taşım kaynatılan sosu soğuması için kenara alıyoruz.Kek için şeker ve yumurtayı mikser yardımı ile karıştırıyoruz.Süt, su ve yağı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.Un, kakao, kabartma tozu, vanilini ve portakal kabuğunu ekleyerek spatula yardımı ile karıştırıyoruz.Yağlanmış kelepçeli kalıpta önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.Keki oda sıcaklığında 10 dakika beklettikten sonra delikler açarak sosu ilave ediyoruz.Sosu çektikten sonra servis edebilirsiniz.