'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (13 Eylül 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne mantı çorbası tarifi, güveçte mantarlı kabak oturtma tarifi, kaşarlı makarna pilavı tarifi ve süt helvası tarifleri.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak mantı çorbası tarifi, güveçte mantarlı kabak oturtma tarifi, kaşarlı makarna tarifi ve süt helvası tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

MANTI ÇORBASI TARİFİ
Mantı çorbası malzemeleri
- 2 su bardağı veya daha az küçük şekilli mantı
- 1adet küçük boy soğan
- 1 Su bardağı pişirilmiş nohut
- Domates salçası
- Sıvı yağ
- Tereyağı
- Tuz
- Nane
- İsteğe göre pul biber
MANTI ÇORBASI YAPILIŞI
Orta boy bir tencere içerisine 2 kaşık sıvı yağ ve 1 kaşık tereyağı eklenerek önceden ince doğranmış soğanları ekleyerek karıştırılır.
Karışımın içerisine domates salçası da eklenerek daha sonra 4 su bardağı sıcak su ile kaynamaya bırakılır.
Mantı çorbası yapımında hazır mantı kullanmak da mümkündür.
Eğer hazır mantı kullanılıyor ise pişirme süresini istenilen yumuşaklığa göre ayarlamanız gerekebilir.
İsteğe göre içerisine 3 diş sarımsak ezilerek kaynamakta olan suya eklenir. Üzerine önceden hazırlanmış mantılar da eklenerek karıştırılır. Küçük mantıların olması bu aşamada çok önemlidir.
Mantılarda eklendikten sonra kaynamakta olan çorba içerisine nohutlar da eklenerek. Tuz, biber ve nane de eklenerek kıvamı oluşuncaya kadar düşük ateşte kaynamaya bırakılır.
Mantı çorbasının kıvamı oluşunca daha fazla kaynamaması ve mantıların parçalanmaması için ocaktan alınır. Mantı çorbasının servisinde tercihe göre taze nane ve tekrar tereyağı ekleyebilirsiniz. Mantı çorbası yaklaşık olarak 20 dakika içerisinde hazırlanabilir.

GÜVEÇTE MANTARLI KABAK OTURTMA TARİFİ
Güveçte mantarlı kabak oturtma malzemeler
- 3-4 adet kabak
- 250 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 adet domates
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
GÜVEÇTE MANTARLI KABAK OTURTMA YAPILIŞI
Kıyma ve kuru soğan zeytinyağında kavrulur. Biberler salça domates tuz karabiber ilave edilir. Güveç kaplara bir sıra kıymalı karışım bir sıra kabak şeklinde yerleştirilir. Üzeri alüminyum folyo ile örtülür. 190 - 200 °C de yaklaşık bir saatte pişer. Güveçte Kabak Oturtma hazır.

KAŞARLI MAKARNA TARİFİ
Kaşarlı makarna malzemeler
- Spagetti
- Kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Su
- Domates sosu
KAŞARLI MAKARNA YAPILIŞI
Öncelikle yapacağınız makarnanın miktarına uygun bir şekilde tencerede sıcak su kaynatmalısınız. Sıcak su kaynarken içine tuz atılmalıdır. Sıcak su tam olarak kaynadıktan sonra tercihen yumurtalı makarna kaynar suyun içine atılır. Makarna atıldıktan sonra da bir miktar tuz atılması gerekmektedir. Makarna yaklaşık 12-13 dakika orta ateşte kaynadıktan sonra süzgeç yardımıyla makarna süzülür. Tencereye tereyağı atılarak kavrulur, kavrulan tereyağın içine daha önce süzdürülen makarna eklenir. Domates sosu isterseniz tereyağıyla birlikte domates sosunu da kavurabilirsiniz. Son olarak ince ince rendelenen kaşar peynirleri makarnanın üzerine dökülür.

SÜT HELVASI TARİFİ
Süt helvası malzemeleri
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı un
- 2.5 su bardağı süt
- 3⁄4 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
SÜT HELVASI YAPILIŞI
Tereyağını bir tencereye alıp eritin ve üzerine unu ekleyip 2-3 dakika kavurun. Sütü yavaşça ekleyip sürekli karıştırın. Toz şekeri ilave edip kaynatın. Son olarak vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Karışımı güveç kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.