MANTI ÇORBASI TARİFİ
Mantı çorbası malzemeleri
- 2 su bardağı veya daha az küçük şekilli mantı
- 1adet küçük boy soğan
- 1 Su bardağı pişirilmiş nohut
- Domates salçası
- Sıvı yağ
- Tereyağı
- Tuz
- Nane
- İsteğe göre pul biber
MANTI ÇORBASI YAPILIŞI
Orta boy bir tencere içerisine 2 kaşık sıvı yağ ve 1 kaşık tereyağı eklenerek önceden ince doğranmış soğanları ekleyerek karıştırılır.
Karışımın içerisine domates salçası da eklenerek daha sonra 4 su bardağı sıcak su ile kaynamaya bırakılır.
Mantı çorbası yapımında hazır mantı kullanmak da mümkündür.
Eğer hazır mantı kullanılıyor ise pişirme süresini istenilen yumuşaklığa göre ayarlamanız gerekebilir.
İsteğe göre içerisine 3 diş sarımsak ezilerek kaynamakta olan suya eklenir. Üzerine önceden hazırlanmış mantılar da eklenerek karıştırılır. Küçük mantıların olması bu aşamada çok önemlidir.
Mantılarda eklendikten sonra kaynamakta olan çorba içerisine nohutlar da eklenerek. Tuz, biber ve nane de eklenerek kıvamı oluşuncaya kadar düşük ateşte kaynamaya bırakılır.
Mantı çorbasının kıvamı oluşunca daha fazla kaynamaması ve mantıların parçalanmaması için ocaktan alınır. Mantı çorbasının servisinde tercihe göre taze nane ve tekrar tereyağı ekleyebilirsiniz. Mantı çorbası yaklaşık olarak 20 dakika içerisinde hazırlanabilir.