Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size kıymalı tarhana çorbası tarifi, kuzu kol sarma tarifi, iç pilav tarifi ve lahana sarması tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Kıymalı tarhana çorbası malzemeler200 gram kıyma4 yemek kaşığı toz tarhana30 gram tereyağı1 yemek kaşığı salça5 su bardağı suKIYMALI TARHANA ÇORBASI YAPILIŞITereyağını tencereye alıp eritin. Salçayı ilave ederek kavurun. Kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Suyu ilave edin. Bir miktar suda erittiğiniz tarhanayı yavaşça ekleyin. Karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Kuzu kol sarma malzemeler1 adet (1400 gr) kuzu kol1 çorba kaşığı biber salçası1 çay bardağı çekilmiş ekmek içiYarım bağ maydanoz3 diş sarımsakYarım çorba kaşığı kekik3 çorba kaşığı sıvı yağBiberTuzKUZU KOL SARMA YAPILIŞIMaydanozları ince ince doğrayın. Mutfak robotunda ekmeği çekin ve sarımsakları döverek ezin. Daha sonra ekmek içini, sarımsağı, maydanozu ve kekiği karıştırın. Kuzu kolunun kemiklerini çıkartın ve fazla yağını temizleyin. Kuzu kolun iç kısmına tuz, biber ve biber salçası sürün. Üzerine salça be baharatların hepsini sürün. Kuzu kolunu silindir şeklinde sarın ve kasap ipi veya mutfak ipi ile sıkıca sarıp bağlayın. Kuzu kol sarmayı az miktarda sıvı yağ ile yağladıktan sonra tepsiye yerleştirip 200 dereceye ayarlanmış fırına atın. Pişmesine 15 dakika kala tepsiye 1 su bardağı su ekleyin. Böylece tepsinin yanması engellenmiş olur. Pişen kuzu kolu dilimleyip servis edebilirsiniz. İç pilav malzemeler2 yemek kaşığı tereyağı2 su bardağı pirinç1 adet soğan2 yemek kaşığı dolmalık fıstık2 yemek kaşığı kuş üzümü2 yemek kaşığı toz şekerYenibaharTarçınTuzKarabiberZeytinyağı3 su bardağı suİÇ PİLAV YAPILIŞIBir pilav tenceresinde zeytinyağını koyup ısıtın, ardından soğanı ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinci ekleyin, tuz ilave edip kavurun. Suda yumuşamış kuş üzümlerinin suyunu sıkıp ekleyin, ardından baharatlarını ekleyin ve karıştırın. Son olarak su ve şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Ardından pilavın suyunu iyice çekene kadar 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kapağını açın, kağıt havlu koyup yeniden kapağını kapatıp demlendirin. Lahana sarması malzemeler1 adet orta boy lahana6 su bardağı sıcak suİç harcı için:1 su bardağı pirinç400 gram kıyma2 adet orta boy kuru soğan1 adet büyük boy domatesYarım tatlı kaşığı domates salçasıYarım tatlı kaşığı biber salçasıÇeyrek demet maydanoz1 tatlı kaşığı nane1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiberYarım su bardağı ılık suSosu için:3 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı domates salçası1 adet büyük boy domates rendesi1 su bardağı sıcak suYarım çay kaşığı tuz1 yemek kaşığı tereyağıLAHANA SARMASI YAPILIŞIBüyük bir tencerede su kaynatın. Yaprak yaprak ayıkladığınız lahanaları kaynayan suya atıp haşlayın ve süzülmeye bırakın. Yemeklik doğradığınız kuru soğanları pirinç, kıyma, domates rendesi, ince kıyılmış maydanoz, domates ve biber salçası, nane, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve ılık su ile karıştırarak harcı hazırlayın. Sosu için rendelenmiş domates, domates salçası, tuz, zeytinyağı ve tuzu ılık suyla açın. Sosu sarmaların üzerine gezdirip küp küp kestiğiniz tereyağını tencerenin üzerine yerleştirin. Damarlarını ayıkladığınız lahanalara dolma içini sarın ve sarmaları tencereye yerleştirin. Kapağını kapatıp kaynayan tencerenin altını kısın ve 35 dakika kadar pişmeye bırakın.