Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yayla çorbası tarifi, kuru fasulye tarifi, pirinç pilavı tarifi ve burma baklava tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yayla çorbası malzemeler1 çay bardağı pirinç7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım çay bardağı un3 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağTuzNaneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır.Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, nane ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır.Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin. Çorba piştikten sonra altı kapatılır ve sıcak servis edilir. Zeytinyağlı kuru fasulye malzemeler1 su bardağı kuru fasulye1 baş soğan1 yemek kaşığı salça1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağı1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karbonat (Islatmak için)1 çay kaşığı tuz (Islatmak için)ZEYTİNYAĞLI KURU FASULYE YAPILIŞI1 su bardağı kuru fasulyeyi, 1 çay kaşığı tuz ve karbonatla suda ıslatarak 1 gece bekletin.Soğanları küçük küçük doğrayın. Zeytinyağında kavurun. Sonra salçayı ilave edin.Birkaç kez karıştırdıktan sonra yıkayıp, süzülen fasulyeleri ilave edin.Üstünü gecene kadar sıcak su koyun. Tuz ilave edin.Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Yumuşadıysa kapatın. Pirinç pilavı malzemeler2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı ay çiçek yağı1,5 su bardağı baldo pirinç2 su bardağı sıcak tavuk suyu1 adet kesme şeker4 damla limon suyu1/2 çay kaşığı tuzPİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞITereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın.Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün.Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın.Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin.Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın.Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın.Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin. Hazır yufkadan burma baklava malzemeler26 adet baklavalık yufka200 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağŞerbeti için:3,5 su bardağı şeker4.5 su bardağı suÇeyrek limonun suyu1 çay kaşığı vanilyaİnce çekilmiş fındıkHAZIR YUFKADAN BURMA BAKLAVA YAPILIŞIŞerbeti için şeker ve suyu tencereye alarak karıştırın ve ocağa alarak kaynamaya bırakın.Kaynayınca orta ateşte 14-15 dakika kadar kaynatın.Kıvam alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Uygun bir tavada yağını hazırlamak için tereyağını alın ve eritin.Tamamen eriyince sıvı yağı da ilave edip karıştırın.Eğer fazla köpük varsa süzgeçten geçirin.Baklavayı yapmaya başlayın.Masanın üzerine 1 adet yufkayı alın güzelce yağlayın üzerine 1 adet daha yufka serin onu da yağlayın.Uzun tarafından saracak şekilde yufkanın yarısına kadar fındık serpin ve merdane yardımıyla ne çok sıkı ne çok gevşek şekilde sarın.Kenarlarından ortaya doğru sıkıştırıp merdaneden çıkarın ve tepsiye dizin.Tüm yufkaları bu şekilde yaparak tepsimizi doldurun.Tamamen bitince kalan yağı üzerlerinde güzelce gezdirin.İsterseniz keserek pişirin isterseniz kesmeden.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin.Pişince fırından alın ve 7-8 dakika bekleyin ilk sıcaklığı geçince soğumuş şerbeti üzerine gezdirin.1 saat tamamen şerbeti çekip soğuyunca süsleyin ve 2 saat bekletip servis edin.