KAKAOLU ISLAK KURABİYE TARİFİ
Kakaolu ıslak kurabiye malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 125 gr. (yarım paket) margarin
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
Kakaolu ıslak kurabiye şerbeti için ;
- 2 çay bardağı su
- 2 çay bardağı şeker
KAKAOLU ISLAK KURABİYE YAPILIŞI
- İlk olarak şerbeti hazırlayın. Suyun içine şekeri ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca soğumaya bırakın.
- Yumurtayı karıştırma kabına alın ve mikserle çırpın.
- Yağı ve şekeri ekleyip 5 dakika daha çırpın.
- Kalan malzemelerin tamamını ekleyip yoğurun.
- Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin ve tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzeri çatlayana kadar pişirin.
- Pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin.
- Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbetin içine bırakıp 4 saniye bekletin ve servis tabağına alın.