Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı brokoli çorbası tarifi, patates karnıyarık tarifi, arpa şehriye pilavı tarifi, haşhaşlı tatlı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Brokoli çorbası malzemeler500 gram brokoli7 su bardağı su1 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı un1,5 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiberBROKOLİ ÇORBASI YAPILIŞIKüçük parçalara ayırdığınız 500 gram brokoliyi 7 su bardağı su ile birlikte haşlayın.Brokoliler haşlandıktan sonra bir kevgir yardımıyla çıkartın ve suyunu bir kenara ayırın.Ardından derin bir tencerede 1'er yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağını eritin.1 yemek kaşığı unu da üzerine ekleyin ve kokusu çıkıp, hafif renk alana kadar kavurun.Kavrulan una brokoliyi haşladığınız suyu azar azar ekleyin ve topaklanmaması için bir çırpma teliyle sürekli karıştırın.Bu şekilde 2-3 dakika kaynattıktan sonra haşlayıp süzdürdüğünüz brokolileri suyun içerisine ekleyin.Çorbayı, pürüzsüz bir kıvam alması için el blenderından geçirin ve son olarak üzerine 1,5 çay kaşığı tuzla yarım çay kaşığı karabiberi ekleyip karıştırın.Brokoli çorbasını bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin. Patates karnıyarık malzemeler4 adet patates150 gr kıyma1 adet soğan1 adet domates1 yeşil biber3 diş sarımsak1 tatlı kaşığı salça1 tutam maydanozPul biberKarabiberTuz, kekikSos için:1 yemek kaşığı domates salçası1 su bardağı suPATATES KARNIYARIK YAPILIŞIÖncelikle iç harcı hazırlayın.Bunun için; kıymayı tavada biraz kavurun, ince küpler halinde doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyerek kavurmaya devam edin.Ardından ince doğranmış yeşil biberi de ekleyin.Küp şeklinde doğradığınız domatesleri ilave ettikten sonra salçayı ve baharatları da ekleyerek karıştırmaya devam edin.Suyunu çekmeye başladığında, son olarak kıyılmış maydanozları da tavaya alıp karıştırın ve altını kapatıp soğumaya bırakın.Patates çanağı için; patatesleri soyup ortadan ikiye bölerek içini dikkatlice oyun.Kızgın yağda patatesleri biraz kızartın.Patatesleri fırın kabına alın ve ortalarına kıymalı harcı doldurun.Sosu için salçayı su ile karıştırın ve patates karnıyarığın aralarına gezdirin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Arpa şehriye pilavı malzemeler1 adet çarliston biber2 adet domates1,5 su bardağı arpa şehriye3 su bardağı sıcak su2 çorba kaşığı tereyağı1 çorba kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiberARPA ŞEHRİYE PİLAVI YAPILIŞIİlk olarak domatesleri rendeleyin.Biberleri küp olacak şekilde doğrayın.Sıvıyağ ve tereyağı bir tencere içerisinde kızdırmaya başlayın.Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.Biberler renk alınca arpa şehriyelerini ekleyin.Arpa şehriyeleri bir kaşıkla birlikte arada sırada karıştırın.Kavrulan şehriyeler koyu rengi aldığında üzerlerine domates ekleyin.2-3 dakika kadar kavurun.Baharatları içerisine atın.Bir kaba 3 su bardağı sıcak suyun hepsini pilavın içerisine aktarın. Bir iki kez karıştırıp kapağını kapatın.3-4 dakika harlı ateşte, 5 dakika orta ateşte 10 dakika da altını kısıp pişirin.Arada kapağını açıp su seviyesini kontrol edin.Suyunu çekip pilavlar göz göz olunca üzerine peçete örtüp dinlenmeye bırakın. Haşhaşlı tatlı malzemeler250 gr margarin (oda ısısında)2 yumurta1 paket vanilya1 paket kabartma tozu3-3.5 su bardağı un1 su bardağı irmik2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğuYarım su bardağı pudra şekeriÜzeri için1 çay bardağı haşhaş tohumuYarım su bardağı sütCeviz içiŞerbeti için4 su bardağı toz şeker3.5 su bardağı suYarım su bardağı portakal suyuYarım limonun suyuHAŞHAŞLI TATLI YAPILIŞIŞerbet için şeker, su ve portakal suyunu tencereye alın.Orta ateşte kaynamaya bırakın.Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5-6 dakika daha kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.Margarin, yumurta, vanilya, rendelenmiş portakal kabuğu, irmik ve şekeri bir kapta karıştırın.Un ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun.Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın.Önce süte ardından haşhaş tohumuna bulayın ve yağlanmış tepsiye dizin.Her birinin üzerine ceviz içi yerleştirip 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.Tatlıları fırından alıp 5 dakika beklettikten sonra şerbeti üzerine kepçe ile gezdirin.Ara ara tepsideki şerbeti kaşık ile üzerine gezdirin ve en az 2 saat beklettikten sonra servis yapın.