Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tarhana çorbası tarifi, bardak kebabı tarifi, yoğurtlu beyaz lahana salatası tarifi ve sütlaç tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tarhana çorbası malzemeler3 yemek kaşığı toz tarhana1 çorba kaşığı salça (domates ve biber)1 çorba kaşığı tereyağı3 diş sarımsakTuz1 çay kaşığı kırmızı biber TARHANA ÇORBASI YAPILIŞI1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin.1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın.3 diş sarımsağı ince ince içerisine doğrayın (sarımsağın ağza gelmesini istemiyorsanız rendeden geçirin).5 su bardağı suyu ilave edin.Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın.Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin.15-20 dakika pişirin.Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz. Bardak kebabı malzemeler500 gram kuşbaşı tavuk eti1 adet soğan1 diş sarımsakYeşil biber2 adet domates (ya da ev yapımı domates sosu)4-6 adet milföy hamuruKarabiberTuzKimyonKekikZeytinyağıÜzeri için;1 adet yumurta sarısıBARDAK KEBABI YAPILIŞISoğanları soyup yemeklik doğrayın.Tavaya yağı alıp biraz ısıtın ve soğanları yağda hafifçe kavurun.İçine tavukları da ekleyip biraz daha kavurun.Daha sonra ince ince doğradığınız yeşil biberleri ve rendelediğiniz domatesleri de ekleyin.Suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.Baharatlarını da ekleyip altını kapatın.Tavukları ısıya dayanıklı bardaklara ya da kaselere bölüştürün.Kaselerin ağzını yağlı kağıtla kapatıp milföy hamurlarını bardakların üzerine yerleştirin.Hamurların çok kabarmaması için ortalarına kürdanla delik açın.Yumurta sarısını çırpıp fırçayla hamurların üzerine sürün.Fırını 190 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın ve kaseleri fırına verin.Üstleri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkardığınız kaselerin üzerinden yağlı kağıtları alıp etleri milföy hamurlarına ters çevirerek servis edin. Yoğurtlu beyaz lahana salatası malzemeler500 gram lahana2-3 adet havuçYarım kırmızı soğan4-5 yemek kaşığı mayonez4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt1,5 yemek kaşığı elma sirkesi2-3 yemek kaşığı limon suyu1 yemek kaşığı toz şekerTuzKarabiberYOĞURTLU BEYAZ LAHANA SALATASI YAPILIŞILahanayı ince ince doğrayıp yıkayın.Havuçları rendeleyin.Soğanı incecik piyazlık doğrayın.Tüm sebzeleri karıştırma kabına alın.Yoğurt, mayonez, toz şeker, tuz, karabiber, limon suyu ve sirkeyi bir kasede karıştırın ve sebzelerin üzerine ilave edin.Tüm malzemeyi harmanlayıp servis tabağına alın. Sütlaç malzemeler1 lt süt2 çay bardağı pirinç1 litre su3 yemek kaşığı pirinç unu1,5 -2 su bardağı toz şeker1 su bardağı sütTarçınSÜTLAÇ YAPILIŞIPirinçleri yıkayıp tencereye koyun ve üzerine su ekleyerek haşlayın.Pirinçler şişip pişince üzerine sütü ekleyin. Bir kaç kere karıştırıp kaynamasını bekleyin.Bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı sütle eritin.Tencerede kaynayan sütten 1 - 2 kepçe alıp kasenin içerisine ekleyin.Kasedeki karışımı kaynayan tencerenin içerisine ekleyin.Ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirin.Daha sonra toz şekeri ilave edin karıştırın ve 1 - 2 taşım kaynatın.Pişen sütlaçları kaselere dağıtın.Sütlaçlar soğuduğunda üzerine tarçın serperek servis edin.