Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tavuk suyu çorbası tarifi, imam bayıldı tarifi, şehriyeli bulgur pilavı tarifi ve havuçlu kek tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tavuk suyu çorbası malzemeler1 adet tavuk göğsü1 adet tavuk budu1 adet kuru soğan1 tatlı kaşığı tuz6 su bardağı su1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı un1 çay bardağı tel şehriye1/2 çay kaşığı karabiberTAVUK SUYU ÇORBASI YAPILIŞI1'er adet tavuk göğsünü ve budu, 1 adet iri doğranmış kuru soğan ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir tencereye koyun. Üzerine 6 su bardağı suyu da ekleyin ve orta ateşte 30 dakika kadar kaynatın. Pişen tavuk etlerini servis tabağına alın ve soğuduktan sonra kemiklerini ayıklayıp tavuk etlerini didikleyin. Çorbayı pişireceğiniz tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. 1 yemek kaşığı unu, kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurun. Üzerine tavukları haşladığınız ve soğanları ayırdığınız tavuk suyunu yavaş yavaş ve sürekli olarak karıştırarak ekleyip, kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 1 çay bardağı tel şehriye, haşlayıp didiklediğiniz tavuk eti ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyin ve çorbayı bu şekilde 10 dakika kadar kaynatıp sıcak olarak servis edin. İmambayıldı malzemelerArzu edilen miktarda patlıcan1 adet soğanZeytinyağıSuSarımsakİMAMBAYILDI YAPILIŞIArzu edilen miktarda patlıcan uzunlamasına dörder parçaya bölünüp köklerinden ayrılmadan tuzlanıp bekletilir.Sonra kabaca soğan doğranıp bolca zeytinyağ ile bir miktar pişirilip yarısı bir tencereye konur ve üzerine patlıcanlar dizilir.Diğer yarısı da üzerine döşenip yeterli miktarda suyuyla pişirilir.İçine birkaç baş sarımsağın soyulmuş dişleri de ilave edilir. Şehriyeli bulgur pilavı malzemeler5 yemek kaşığı tereyağı½ su bardağı arpa şehriye2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIYayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun.Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir.Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin. Havuçlu tarçınlı kek malzemeler2,5 su bardağı havuç rendesi2,5 su bardağı tam buğday unu3 adet yumurta1 çay bardağı ceviz veya fındık1 paket kabartma tozu1 paket vanilya veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü2 tatlı kaşığı tarçın1 çay bardağı süt¾ çay bardağı zeytin yağ1,5 su bardağı dut şekeri (dut kurusunu rondo dan çekebilirsiniz.) veya 8-10 adet sıcak suda beklemiş hurmayı püre haline getirip kullanabilirsiniz.HAVUÇLU TARÇINLI KEK YAPILIŞIHavuçları soyduktan sonra iyice yıkayın ve kurutun. Ardından rendenin kalın tarafı ile rendeleyin.Bir kap içinde dut şekeri ile yumurtayı, yumurta köpük olana kadar çırpın.Ardından karışımıa süt ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın.Tam buğday unu, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyip mikser ile karıştırın.Ardından havuç, ceviz, tarçını ekleyin ve dikkatlice karıştırın. Alttan üste hafif şekilde karıştırmanız yeterli.Kek kalıbını yağladıktan sonra karışımı kaba alın.170 derece ısınmış fırında yaklaşık 40 dakika süre ile pişirin.