Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı mercimek çorbası tarifi, patates oturtma tarifi, sebzeli pilav tarifi ve çilekli pasta tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Süzme mercimek çorbası malzemeler1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet kuru soğan1 adet havuç1 adet patatesYarım çay bardağı zeytinyağı4 su bardağı veya et suyuYarım limonKırmızı toz biberPul biberTuzTereyağıÜzeri için;NaneSÜZME MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞIMercimekleri yıkayıp süzün, ardından tencereye alın.Üzerine doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, limon, baharat, tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakın.Suyu yetersiz gelirse ekleyebilirsiniz.Tüm malzemeler piştikten sonra çorbanızı blender'dan geçirin.Daha sonra üzeri için bir miktar tereyeğını sos tenceresinde kızdırın ve dilerseniz kırmızı pul biber ve kuru nane gibi baharatlarla lezzetlendirin.Sıcakken çorbanın üzerinde gezdirip çorbaları servis edin. Patates oturtma malzemeler4- 6 tane patates500 gram kıyma5 yemek kaşığı sıvı yağ1 tane kuru soğan (ince kıyılmış)1 yemek kaşığı salça3 tane domates (küçük doğranmış)5 dal kıyılmış maydanoz2 diş ezilmiş sarımsak1 su bardağı suTuzKarabiberPATATES OTURTMA YAPILIŞIPatates oturtma için önce kıymayı sıvı yağda biraz kavurun. Soğan ve sarımsağını ekleyin bir iki karışım kavrulsun ve salçasını ilave edin. Ardından domates, maydanoz, baharat ve suyunu katıp kısık ateşte domatesler iyice pişene kadar sote yapın. Bu arada patatesleri soyun, yıkayın ve ince dilimleyin, yuvarlak dilimler olacak. Borcamı bol yağlayın ve patates dilimlerinden bir kat borcama döşeyin, kıyma harcının yarısını patateslerin üzerine yayın sonra tekrar patates dizin. En üste fırçayla biraz sıvı yağ sürün. Borcamın üzerini folyo ile kapatıp patatesler pişene kadar 200 derece fırında pişirin. Patatesler yumuşayınca üzerini açın, biraz kızarsın. Patates oturtmamız 1-2 dakika dinlendirdikten sonra servise hazır olur. Sebzeli pilavı malzemeler1.5 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı şehriye1 adet kapya biber1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)1 su bardağı bezelye1 su bardağı tavuk suyu1,5 bardak su ( kaynar su)2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuzSEBZELİ PİLAV YAPILIŞIPilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır. Kızan yağın içerisine tel şehriye eklenir. Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçler koyulur ve 1 - 2 dakika kavrulur. Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır eklenir. Hemen ardından kaynar su ve tavuksuyu eklenir ve tuz içerisine koyulup iyice karıştırılır. Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirilir. Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakınız. Çilekli pasta malzemeler3 yumurta125 gram pudra şekeri125 gram elenmiş un1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaPastacı kreması için;2.5 su bardağı süt1 çay bardağı toz şeker1 çorba kaşığı nişasta (Tepeleme)1 çorba kaşığı un (Tepeleme)2 yumurtanın sarısı1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı veya margarin100 ml krema1 paket vanilya100 gram beyaz çikolataArası katı ve üzerine;Bütün çilek ve hazır krokan parçalarıÇİLEKLİ PASTA YAPILIŞIPandispanya için; yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak köpüğü söndürmeden karıştırın. Orta boy bir kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kağıtla kaplayıp, hamuru kalıbın içine dökün. Fırının alt rafına ısıya dayanıklı, içi su dolu bir kap koyun. Kelepçeli kalıbı da orta rafa yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Pastacı kreması için; tereyağı ve krema dışındaki tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Çok kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. İndirmeye birkaç dakika kala tereyağını, kremayı ve beyaz çikolatayı ekleyin. İyice karıştırıp pütürsüz bir kıvam elde edince ocaktan alın. Arada bir çırpıp pütürleşmesini önleyerek soğutun. Pişen pandispanyayı enine ikiye kesin, arasına önce pastacı kremasını yayın, hemen üzerine doğranmış çilekleri ve krokan parçalarını serpin. Üzerine ikinci pandispanya katı yerleştirin. Kremadan yayın. Yapraklarıyla birlikte bütün çilekleri de yerleştirip soğutun ve dilimleyin.