Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı şehriye çorbası tarifi, kuru fasulye tarifi, şehriyeli bulgur pilavı tarifi ve kakaolu puding tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Şehriye çorbası malzemeler1 çay bardağı arpa şehriye + 1 çorba kaşığı daha arpa Şehriye2 çorba kaşığı salça4 çorba kaşığı sıvı yağ2 çorba kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı kimyon1 çorba kaşığı pul biber1 adet et veya tavuk bulyonu1 tatlı kaşığı tuz2 litre sıcak su yaklaşıkŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞIÖncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin.1 dk kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin.2-3 dk kadar kısık ateşte kavurun.Şehriyeyi ilave edip 2 dk daha kavurun, baharatını ekleyin.Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz.5 dk kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın.Kapağı kapalı şekilde 5-10 dk dinlendikten sonra servise hazır. Kuru fasulye malzemeler4 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağı1 adet orta boy kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası500 gram kuru fasulye(1 gece önceden ıslatılmış)3 su bardağı su1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı toz şeker1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biberKURU FASULYE YAPILIŞI4 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını derin bir tencereye aktarın ve kızdırın.1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Son olarak bir gece önceden suda beklettiğiniz kuru fasulyeleri de tencereye ekleyin. Sonra 1-2 dakika karıştırın ve 3 su bardağı su, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyin, kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Şehriyeli bulgur pilavı malzemeler5 yemek kaşığı tereyağı½ su bardağı arpa şehriye2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIYayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun. Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin. Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın. Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir. Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin. Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin. Kakaolu puding malzemeler1 litre süt1 su bardağı toz şeker3 yemek kaşığı kakao2 dolu yemek kaşığı un2 dolu yemek kaşığı nişasta1 paket vanilya1 yemek kaşığı tereyağıKAKAOLU PUDİNG YAPILIŞIUygun bir tencereye, vanilya ve tereyağı hariç puding için gerekli olan diğer malzemeleri alalım.Orta ateşte, bir çırpma teli yardımıyla devamlı karıştırarak pişirmeye başlayalım.Kıvam alıp, göz göz olmaya başlayınca birkaç dakika daha karıştırarak pişirelim.Ateşten aldığımız pudingin içine vanilya ve tereyağı ilavesini yaparak, mikserle bir kaç dakika çırpalım.Burada tel çırpıcı da kullanabilirsiniz ancak mikser ile kıvamı daha güzel olacaktır.Hazır olan pudingi kepçe yardımı ile kaselere aktaralım. Ben kullandığım kaseler ile 4 kase elde ettim.Oda sıcaklığına gelen pudingimizi buzdolabına kaldırarak bir kaç saat dinlenmeye bırakalım.Güzelce dinlenen ve soğuyan pudinglerimizi dilediğimiz gibi süsleyerek servis edelim.