Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda yayla çorbası tarifi, kuru fasulye tarifi, pirinç pilavı tarifi ve Kıbrıs tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yayla çorbası malzemeler1 çay bardağı pirinç7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 adet yumurtaYarım çay bardağı un3 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağıTuzNaneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, zeytinyağı, tuz ve pirinçler tencereye alınır.Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, nane ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.Kaynayana kadar karıştırılır.Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dakika kaynatılır.Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.Çorba piştikten sonra altı kapatılır ve sıcak servis edilir. Kuru fasulye malzemeleri1 su bardağı kuru fasulye1 baş soğan1 yemek kaşığı salça1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağı1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karbonat (Islatmak için)1 çay kaşığı tuz (Islatmak için)KURU FASULYE YAPILIŞI1 su bardağı kuru fasulyeyi, 1 çay kaşığı tuz ve karbonatla suda ıslatarak 1 gece bekletin.Soğanları küçük küçük doğrayın. Zeytinyağında kavurun. Sonra salçayı ilave edin.Birkaç kez karıştırdıktan sonra yıkayıp, süzülen fasulyeleri ilave edin.Üstünü gecene kadar sıcak su koyun. Tuz ilave edin.Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Yumuşadıysa kapatın. Şehriyeli pilav malzemeleri2 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı zeytinyağı2 su bardağı pirinçYarım su bardağı arpa şehriye3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu)TuzŞEHRİYELİ PİLAV YAPILIŞIPirinçler bol su ile yıkanarak, ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir.Bu süre sonunda, tuzlu suyu akıtılır ve pirinçler sudan geçirilerek, tüm suyu süzdürülür.Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, zeytinyağı da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir.Şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur.Pirinçler ilave edilerek, 2-3 dakika daha kavrulur.Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir.Tencerenin kapağı kapatılarak, yüksek ateşte fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar, yani pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın ve tamamen suyu çekene kadar pişirin.Ocaktan aldıktan sonra, üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.Pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz. Kıbrıs tatlısı malzemeler3 adet yumurtaYarım su bardağı toz şekerYarım su bardağı sıvı yağ1 su bardağı galeta unu1 su bardağı kırılmış ceviz1 su bardağı Hindistan cevizi1 paket kabartma tozuKreması için:1 litre süt1 su bardağı nişastaYarım su bardağı toz şeker1 paket vanilya1 paket krem şantiŞerbeti için:2 su bardağı su1,5 su bardağı şeker1 paket vanilyaKIBRIS TATLISI YAPILIŞIKıbrıs tatlısı yapımı için ilk dikkat edilecek husus Kıbrıs tatlısının şerbeti soğuk dökülür.Bu nedenle önce şerbeti hazırlayarak işe başlayın. Bir tencereye suyu ve şekeri alın. Kaynamaya başlayınca altını kısın. 15 dakika ocağı kapatın, vanilyayı şerbete ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.Tatlının keki için yumurtalarla şekeri güzelce çırpın. Ardından diğer malzemeleri ekleyip bir kek hamuru elde edin. Hamurunuzu yağlanmış bir tepsiye dökün.Fırını 160 dereceye ayarlayıp keki fırına verin. 30 dakika pişirin. Çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine döküp çekmesi ve soğuması için bir kenara alın.Bu esnada süt, nişasta, vanilya ve şekeri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra toz halindeki krem şantiyi ilave edip mikserle 5 dakika çırpın.Soğuyan şerbetli kekin üzerine kremayı döküp her tarafının eşit olması için bir spatula yardımıyla üzerini düzleyin. Bolca Hindistan cevizi de serptikten sonra buzdolabına koyun. 2-3 saat soğuyup katılaşınca servis edebilirsiniz.