MANTARLI MAKARNA TARİFİ
Mantarlı makarna malzemeler
- Bir paket kalem makarna
- 10-15 adet mantar
- 2 dal taze kekik veya bir tatlı kaşığı kuru kekik
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Bir tatlı kaşığı karabiber
- 5 su bardağı su
- İsteğe göre bir yemek kaşığı salça ve bir orta boy çekilmiş domates
- İsteğe göre bir krema ve rendelenmiş kaşar
MANTARLI MAKARNA YAPILIŞI
Mantarlı makarna tarifi oldukça kolay bir tariftir. Kısa sürede hazırlanıp servis edilebilir. Bu da insanlar için kolaylık sağladığı için sık sık tercih edilen bir yemektir. Mantarlı makarna tarifi için hazırlama süresi 15 dakikadır pişirme süresi ise 25 dakikadır. Kısacası mantarlı makarnanız 40 dakikada hazır olur.
İlk olarak derin bir tencereye 5 bardak suyu boşaltın ve kaynamasını bekleyin. Kaynayan suyun içine bir tatlı kaşığı tuz ilave edin.
Kaynayan suya makarnayı ilave edin ve 7-8 dakika haşlayın. Makarnayı haşladıktan sonra üzerine bir bardak su ekleyin ve makarnayı süzün. Tencere içerisinde 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Tereyağı eridikten sonra süzmüş olduğunuz makarnaları tencereye ekleyip tereyağı ile karıştırın. Tencerenin ağzını kapatıp 2-3 dakika kısık ateşte bekletin.
1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin ve üzerine doğramış olduğunuz mantarları ekleyin.
Mantarlar suyunu çektikten sonra bir miktar tuz ve karabiber ekleyin.
Eğer salçalı mantarlı makarna yemek isterseniz bir yemek kaşığı salçayı ve çekilmiş bir orta boy domatesi mantarın içine ekleyip karıştırın.
Eğer kremalı mantarlı makarna yemek isterseniz mantarın üzerine kremanızı ekleyin ve karıştırın. İçine kaşar rendelemek isteyenler için kaşarları krema ile birlikte atıp mantar ile harmanlamaları gerekmektedir.