Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size un çorbası tarifi, tavuk kapama tarifi, şakşuka tarifi ve kazandibi tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Sarımsaklı un çorbası malzemeler1 çorba kaşığı tereyağı2 çorba kaşığı zeytinyağı4 çorba kaşığı un1 iri diş sarımsakKarabiberTuz ve tavuk bulyonYeteri kadar suÜzeri için:1 tatlı kaşığı tereyağıToz kırmızı biber ve kuru naneİsteğe bağlı olarak da sirkeSARIMSAKLI UN ÇORBASI YAPILIŞITavuk bulyonu 1 bardak sıcak suda eritin.Tencereye yağı alıp eritin ve unu ilave edip kavurun.Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip hızlıca karıştırın.Topaklanma olursa blanderdan geçirin.Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin.İyice kaynayan çorbaya dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıp ocağın altını kapatın.Üzerine tavada eritilen tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtın.Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine tereyağlı sosu dökün.Nane ile süsleyin. İsteğe göre sirke ilave edilebilirsiniz. Tavuk kapama malzemeler8 adet tavuk butTavuk butlarını haşlamak için 1,5 litre suKarabiber2 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağıPirinçleri pişirmek için tavuk suyuTAVUKLARI SOSLAMAK İÇİN3 yemek kaşığı yoğurt1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber1 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı tereyağıTAVUK KAPAMA YAPILIŞITavuk kapama için öncelikle tavuklar haşlanır.Pilav için tavaya tereyağı ve zeytinyağı konur.İçine yıkanıp suyu süzülmüş pirinçler eklenir ve hafifçe pirinçler kavrulur.Haşlanan tavuklar bir kenara alınır.Tavukların üzerine sürmek için sos hazırlanır.Sos için bir kapta yoğurt, kırmızı biber, tuz ve zeytinyağı karıştırılır.Hazırlanan karışım tavukların üzerine sürülür.Fırına uygun fazla derin olmayan sığ bir pişirme kabının içine pirinçler dökülür.Soslu tavuklar pirincin üzerine düzgün bir şekilde yerleştirilir.Tavukların haşlama suyundan 4 su bardağı kadar su pirinçlerin üzerine dikkatli bir şekilde dökülür.Tavuk butlarının aralarına tereyağı parçaları konur ve yemeğin üzeri yağlı bir kağıtla kapatılarak 200 derece fırında 30 dakika pişirilir.Tavuk kapama piştikten sonra servise hazır hale gelir. Şakşuka malzemeler1 adet patlıcan1 adet kabak1 adet patates3 adet sivri biberSıvı yağŞakşuka sosu için:2 adet domates1 adet kuru soğan2 adet sivri biber1 kahve fincanı zeytinyağı3 yemek kaşığı sirke1 adet küp şeker3 diş sarımsakYarım çay bardağı cevizTuzKarabiberFesleğenŞAKŞUKA YAPLIŞIPatlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suya alın.20-30 dakika kadar beklettikten sonra suyunu süzüp patlıcanları kurulayın.Patates ve kabakları da küp küp doğrayın.Sivri biberleri de 1-1,5 santimetre uzunluğunda doğrayın.Sıvı yağı tavaya koyup güzelce kızdırın.Önce patatesleri, sonra kabakları, sonra patlıcanları, son olarak da biberleri kızartın.Malzemeleri bir kasede karıştırın.Bu esnada sos için yağı tavada ısıtın.İnce ince kıydığınız kuru soğan, sarımsak ve biberleri sırasıyla ekleyip kavurun.Domatesleri rendeleyin. Şeker, tuz, karabiber, fesleğen ve sirkeyle birlikte tavaya ekleyin ve 15 dakika kadar pişirin.Son olarak içine arzu ederseniz ince dövdüğünüz cevizi ekleyip karıştırın.Malzemeleri kızarttığınız sebzelerin üzerine gezdirin. Kazandibi malzemeler6 su bardağı süt1 su bardağı un2 yemek kaşığı nişasta1 yemek kaşığı tereyağı1 su bardağı şeker1 paket vanilyaKAZANDİBİ TATLISI YAPILIŞIOrta boy bir tencereye süt, un, nişasta ve şekeri koyarak karıştırın.Ocakta karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyin.Karışım kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak 5 dakika kaynamaya bırakın.Diğer yandan orta boy alüminyum tepsiye bolca tereyağı sürün ve 3 yemek kaşığı kadar şekeri tepsiye dökün.Her yeri eşit olmasına özen gösterin.Ardından pişen muhallebiyi tepsiye dökün ve orta ateşte sürekli olarak çevirerek altta şekerin pişmesini sağlayın.Burada önemli olan tepsiyi sürekli çevirerek kontrollü pişirmek kenar kısımların da pişmesine özen göstermek.Biraz dibi tutan muhallebinin kokusu çıkmaya başlayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Ardından dolapta 1-2 saat bekletin.Tamamen soğuyup dinlendikten sonra keserek servis edebilirsiniz.