TİRAMİSU TARİFİ
Tiramisu malzemeleri
Keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
1 paket şekerli vanilin
Kreması için:
1 litre süt
1 yumurtanın sarısı
7 çorba kaşığı un
2 paket şekerli vanilya
250 gr labne peyniri veya 250 gr maskarpone
1 su bardağı toz şeker
Keki ıslatmak için:
1, 5 su bardağı su
2 tatlı kaşığı granül kahve (nescafe)
4 tatlı kaşığı toz şeker
Üzerine serpmek için:
Kakao
TİRAMİSU YAPILIŞI
- Keki için toz şeker ve yumurtayı 5 dakika çırpın.
Üzerine kakao, un ve kabartma tozunu ekleyin. - En son vanilyayı da ekleyip iyice karıştırın.
- Yuvarlak kek kalıbına veya orta boy borcama hamuru dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
- Krema için, yumurtanın sarısı, süt, şeker ve unu bir tencereye alın iyice çırpın, ocağa alarak karıştırarak kaynatın.
- Kaynamaya başladıktan sonra vanilyayı ilave edin, kısık ateşte karıştırarak 4 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- Ocaktan aldığınız muhallebiye labne peyniri ekleyip iyice karıştırın.
- Kahveyi, su ve şekeri karıştırın.
- Pasta kekini tam ortadan ikiye kesin üzerini kahvenin yarısı ile ıslatın ve ardından kremanın yarısını yayın.
- Pasta kekinin diğer yarısını kremanın üzerine kapatın, aynı şekilde kahveli suyla ıslatın kalan kremayı üzerine sürün.
- Tiramisu tatlısını en az 2 veya 3 saat dinlendirin üzerine kakaoyu eleyip servis yapın. Afiyet olsun!