Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı mercimek çorbası tarifi, tavuk sote tarifi, sebzeli makarna tarifi, burma baklava tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Mercimek çorbası malzemeler1.5 su bardağı sarı mercimek1.5 su bardağı tavuk suyu4 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağ1.5 yemek kaşığı domates ve biber salçası1 yemek kaşığı kekik1 tatlı kaşığı pul biber2 yemek kaşığı unMERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞIMercimekleri bir tencereye alıyoruz.Berrak bir su elde edene kadar bol bol yıkıyoruz.Yıkanan mercimeklerin üzerine 1.5 su bardağı tavuk suyunu ekleyip 3 su bardağı su ekliyoruz.Mercimekler yumuşayana kadar kaynatıyoruz.Kaynayınca ocaktan alıp blenderden geçiriyoruz.Başka bir tavanın içerisine tereyağı ve sıvı yağı koyup kızdırıyoruz.Kızan yağın üzerine unu ekliyoruz.Rengi değişen unun üzerine 1.5 yemek kaşığı salçayı koyuyoruz.Kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.Kokusu çıkan salçanın üzerine baharat seviyorsanız kekik ve pul biberi ekleyip hemen üzerine 1 su bardağı su ilave ediyoruz.Kaynayana kadar bol bol karıştırıyoruz.Kaynayınca altını kısıyoruz.Birleştirme işlemine geçiyoruz.Mercimeği tekrar ocağa alıyoruz ve kaynamasını bekliyoruz.Kaynayan mercimekle kaynayan salçalı sosu birleştiriyoruz.Üzerine tuz ekleyip iyice karıştırıyoruz.2 - 3 dakika kaynadıktan sonra çorbamız hazır. Mantarlı tavuk sote malzemeler600 gram tavuk pirzola400 gram mantar2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçası3 yemek kaşığı domates sosu (2 adet domates)3-4 adet sarımsakKekik, karabiber, pul biberTuzYarım su bardağı sıcak suMANTARLI TAVUK SOTE YAPILIŞIKuşbaşı doğranmış tavuk eti tencereye alınır, kapağı kapatılarak suyunu çekene kadar kavrulur.Doğranmış mantar eklenerek tencerenin kapağı tekrar kapatılır, 5 dk. kadar pişirilir.Daha sonra sıvı yağ, domates salçası eklenerek 1-2 dk. daha pişirilir.Domates sosu, sarımsak, kekik, karabiber, pul biber ve tuz eklenir. Sebzeli makarna malzemeler1 paket makarna (500 g)1 adet kuru soğan1 adet kırmızı dolmalık biber1 adet sarı dolmalık biber3 adet yeşil biber1 adet havuçYarım çay bardağından biraz fazla soya sosuTuz6 yemek kaşığı sıvı yağ7 su bardağı kaynar suSEBZELİ MAKARNA YAPILIŞIDerin bir tencereye 7 su bardağı suyu ekleyip 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin. Ocağın altın açın ve kaynamaya başlayınca 1 çay kaşığı tuz ilave edip 1 paket makarnayı ekleyin. Ortalama 8 - 10 dakika haşlayın. Haşlanan makarnayı bir süzgeç yardımıyla süzün. Ayrı bir tavada 6 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve halka halka doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar yumuşayınca üzerine kırmızı, sarı ve yeşil biberleri ekleyin. Biberlerde kavrulunca ince uzun doğranmış havuçları ekleyin. Bütün hepsi piştiğinde son olarak soya sosunu üzerine dökün ve 1 - 2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Makarnayı haşladığınız tencerenin içerisinde makarnayla sebzeleri birleştirin. Servis edebilirsiniz. Hazır yufkadan burma baklava malzemeler26 adet baklavalık yufka200 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağŞerbeti için:3,5 su bardağı şeker4.5 su bardağı suÇeyrek limonun suyu1 çay kaşığı vanilyaİnce çekilmiş fındıkHAZIR YUFKADAN BURMA BAKLAVA YAPILIŞIŞerbeti için şeker ve suyu tencereye alarak karıştırın ve ocağa alarak kaynamaya bırakın.Kaynayınca orta ateşte 14-15 dakika kadar kaynatın.Kıvam alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Uygun bir tavada yağını hazırlamak için tereyağını alın ve eritin.Tamamen eriyince sıvı yağı da ilave edip karıştırın.Eğer fazla köpük varsa süzgeçten geçirin.Baklavayı yapmaya başlayın.Masanın üzerine 1 adet yufkayı alın güzelce yağlayın üzerine 1 adet daha yufka serin onu da yağlayın.Uzun tarafından saracak şekilde yufkanın yarısına kadar fındık serpin ve merdane yardımıyla ne çok sıkı ne çok gevşek şekilde sarın.Kenarlarından ortaya doğru sıkıştırıp merdaneden çıkarın ve tepsiye dizin.Tüm yufkaları bu şekilde yaparak tepsimizi doldurun.Tamamen bitince kalan yağı üzerlerinde güzelce gezdirin.İsterseniz keserek pişirin isterseniz kesmeden.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin.Pişince fırından alın ve 7-8 dakika bekleyin ilk sıcaklığı geçince soğumuş şerbeti üzerine gezdirin.1 saat tamamen şerbeti çekip soğuyunca süsleyin ve 2 saat bekletip servis edin.