Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda brokoli çorbası tarifi, tavuk sote tarifi, sebzeli pilav tarifi ve fındıklı yufka tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Brokoli çorbası malzemeler500 gram brokoli7 su bardağı su1 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı un1,5 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiberBROKOLİ ÇORBASI YAPILIŞIKüçük parçalara ayırdığınız 500 gram brokoliyi 7 su bardağı su ile birlikte haşlayın.Brokoliler haşlandıktan sonra bir kevgir yardımıyla çıkartın ve suyunu bir kenara ayırın.Ardından derin bir tencerede 1'er yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağını eritin.1 yemek kaşığı unu da üzerine ekleyin ve kokusu çıkıp, hafif renk alana kadar kavurun.Kavrulan una brokoliyi haşladığınız suyu azar azar ekleyin ve topaklanmaması için bir çırpma teliyle sürekli karıştırın.Bu şekilde 2-3 dakika kaynattıktan sonra haşlayıp süzdürdüğünüz brokolileri suyun içerisine ekleyin.Çorbayı, pürüzsüz bir kıvam alması için el blenderından geçirin ve son olarak üzerine 1,5 çay kaşığı tuzla yarım çay kaşığı karabiberi ekleyip karıştırın.Brokoli çorbasını bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin. Mantarlı tavuk sote malzemeler600 gram tavuk pirzola400 gram mantar2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçası3 yemek kaşığı domates sosu (2 adet domates)3-4 adet sarımsakKekik, karabiber, pul biberTuzYarım su bardağı sıcak suMANTARLI TAVUK SOTE YAPILIŞIKuşbaşı doğranmış tavuk eti tencereye alınır, kapağı kapatılarak suyunu çekene kadar kavrulur.Doğranmış mantar eklenerek tencerenin kapağı tekrar kapatılır, 5 dk. kadar pişirilir.Daha sonra sıvı yağ, domates salçası eklenerek 1-2 dk. daha pişirilir.Domates sosu, sarımsak, kekik, karabiber, pul biber ve tuz eklenir. Sebzeli pilav malzemeler1.5 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı şehriye1 adet kapya biber1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)1 su bardağı bezelye1 su bardağı tavuk suyu1,5 bardak su ( kaynar su)2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuzSEBZELİ PİLAV YAPILIŞIPilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır.Kızan yağın içerisine tel şehriye eklenir.Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçler koyulur ve 1 - 2 dakika kavrulur.Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır eklenir.Hemen ardından kaynar su ve tavuk suyu eklenir ve tuz içerisine koyulup iyice karıştırılır.Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirilir.Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakınız. Fındıklı yufka tatlısı malzemeler2 yufka1 su bardağı kavrulmuş fındık içi50 gr tereyağı veya margarin1 su bardağı sütŞerbet için:1 su bardağı su1 su bardağı toz şekerLimon suyuFINDIKLI YUFKA TATLISI YAPILIŞIFındıkları robota alıp çekin veya havanda ezin.Yayvan bir tavayı yağlayın. Bir yufkayı parçalara bölüp sütle ıslatın ve tavaya yerleştirin.Üzerine çekilmiş fındığın yarısını serpin.Kalan yufkayı da parçalar halinde sütle ıslatıp üzerine yerleştirin.Kalan sütü üzerine gezdirin.Tavayı kısık ateşe alıp yufkaların kenarlarına birkaç parça margarin ekleyin.Kapağı kapalı olarak 5-6 dakika pişirin.Spatula ile altını kontrol edin ve tavayı sallayın.Altı kızarınca ters çevirip diğer tarafını kızarıncaya kadar pişirin.Tavayı ocaktan alın.Şerbet için; su ve şekeri kaynatın. Birkaç damla limon suyu ekleyip ılınmaya bırakın.Ilık şerbeti ılık yufkanın üzerine gezdirerek dökün.Şerbeti çekince üzerine kalan çekilmiş fındığı serpip servis tabağına alın.Dilimleyerek servis yapın.