'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (14 Kasım 2024)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak balkabağı çorbası tarifi, fırında tavuk tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi ve incir tatlısı tarifi.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak balkabağı çorbası tarifi, fırında tavuk tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi ve incir tatlısı tarifi.

BALKABAĞI ÇORBASI
Balkabağı çorbası malzemeleri:
- 2 su bardağı balkabağı püresi
- 2 su bardağı süt
- 2 adet küçük kuru soğan
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Balkabağı çorbası yapılışı:
- Küçük küçük kesilmiş soğanları zeytinyağı ile soteleyin.
- Daha önce haşlayarak püre haline getirdiğiniz püreye, tuz ve karabiberi ilave edin.
- 2 su bardağı sütü karışıma yavaş yavaş ilave ederek kısık ateşte karıştırarak pişirin.
- Kaynadıktan 5-10 dakika sonra ocağı kapatabilirsiniz.

FIRINDA TAVUK
Fırında tavuk but malzemeleri:
- 4 adet kalçalı but
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- Pul biber
- Kekik
- Kimyon
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 küçük soğan
- Zeytinyağı
FIRINDA TAVUK BUT YAPILIŞI
- Soğanları ve sarımsakları rendeleyin.
- Yoğurda ekleyerek karıştırın.
- Son olarak zeytinyağını ve baharatları ekleyip harmanlayın.
- Ardından tavukları temizleyin, varsa fazla derilerini kesin.
- Butların içlerinin iyi pişmesi için üzerine çizikler atın.
- Hazırladığınız sosu, tavuk butların her tarafına iyice yedirin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine tavukları yerleştirin.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırınızın gücüne göre 45 dakika gibi bir sürede pişecektir.
- Eğer fırınınızda ızgara özelliği varsa son dakikalarda ızgara konumuna getirebilirsiniz. Böylece tavuk butlarınız daha iyi bir şekilde kızarır. Şimdiden afiyet olsun!

SEBZELİ BULGUR PİLAVI
Sebzeli bulgur pilavı malzemeleri:
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 orta boy soğan
- 3 biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 kapya biber
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su (kaynar)
SEBZELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI
- Pilav tenceresine yağı alın ve eritin. Eriyen yağın içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.
- Soğanların üzerine küp küp doğranan biberleri ve kapya biberi ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Kavrulunca üzerine salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar yine kavuruyoruz.
- Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırıyoruz. Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatıyoruz.
- Bulgurlar şişip suyu çekince altını kapatıyoruz. Afiyet olsun!

İNCİR TATLISI
İncir tatlısı malzemeleri:
- 20 adet kuru incir
- Ceviz (iri dövülmüş)
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
İNCİR TATLISI YAPILIŞI
- Öncelikle incirleri 1 saat kadar ılık suda bekletin. Sonra bıçak yardımıyla incirlerin ortasını açın. Ortası açılan incirlerin içlerini dövülmüş ceviz ile doldurun.
- Doldurmuş olduğunuz incirleri tencereye dizin.
- Üzerine 1 su bardağı şekerli suyu ve sıvı yağı gezdirin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Servis ederken üzerine kaymak ve ceviz koyun.