Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı kremalı domates çorbası tarifi, tavuklu kağıt kebabı tarifi, soğan sarımsak mezesi tarifi, cevizli kurabiye tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Kremalı domates çorbası malzemeler200 gram doğranmış domates konservesi5 su bardağı su2 çorba kaşığı zeytinyağı1 çorba kaşığı un2 diş ezilmiş sarımsak100 gram labne peyniri30 ml kremaYarım demet rokaTuzKarabiberİsteğe göre maydanozKREMALI DOMATES ÇORBASI YAPILIŞIZeytinyağını tencerede ısıtın.Unu ekleyip sararıncaya kadar kavurun.Su ve doğranmış domatesi ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın.Üzeri fokurdamaya başlayıncaya kadar karıştırarak pişirin.5 dakika daha pişirip ocaktan alın ve el blenderi ile çırpın.Labne peyniri ve kremayı çırpın.Çorbayı kaselere paylaştırıp birer kaşık peynirli krema ekleyip roka ile süsleyin.Dilerseniz maydanoz ile de süsleyebilirsiniz. Tavuklu kağıt kebabı malzemeler500 gram kuşbaşı tavuk eti1 su bardağı bezelye içi (Haşlanmış)1 büyük boy kabak (Küp küp doğranmış)4 mini patates (Enine ikiye bölünmüş)10 arpacık soğan 4 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçası2 yemek kaşığı zeytinyağıTuz, karabiber, kekikTAVUKLU KAĞIT KEBABI YAPILIŞISalçaları, zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve kekiği bir kasede karıştırın. Hazırladığınız sosu etlere ilave edin ve iyice karıştırın. Sebzeleri de ekleyip tüm malzemeyi karıştırın. Karışımı 4 eşit parçaya bölün ve yağlı kağıtlara paylaştırın. Üzerini kapatacak şekilde kenarlarından kıvırarak şeker paketi gibi hazırlayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirip sıcak servis yapın. Soğan sarımsak mezesi malzemelerKüçük 1 kase arpacık soğan1 baş sarımsakBaharatların hepsinden 1 çay kaşığı kullanın (isteğe göre)KarabiberKimyonPul biberKekikKırmızı toz biberTuzZeytinyağı3 yemek kaşığı nar ekşisiSOĞAN SARIMSAK MEZESİ YAPILIŞISoğanı sarımsağı temizleyip genişçe bir kaseye alın.Üzerine pul biber, karabiber, kekik, kırmızı toz biber, kimyon tuz birazda zeytinyağı ekleyip harmanlayın.Fırın kabına yerleştirip üzerini ıslatılıp sıkılmış yağlı ile kapatın.200 dereceli fırında soğan ve sarımsak yumuşayana kadar pişirin.Pişmesine yakın yarım kahve fincanı zeytinyağı ile 3 yemek kaşığı nar ekşisini açın.Pişen soğan ve sarımsağın üzerine gezdirip karıştırın.10 dakikada daha fırınlayın. Cevizli kurabiye malzemeler125 gram tereyağı1 çay bardağı pudra şekeri1 çay bardağı sıvı yağ1 yumurtaYarım su bardağı iri parçalanmış ceviz1 paket vanilya1 paket kabartma tozuAldığı kadar unCEVİZLİ KURABİYE YAPILIŞIUn ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alın. Karıştırdıktan sonra unu kontrollü bir şekilde kabartma tozu ile birlikte ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak yapıp tepsiye dizilir. 180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir.