Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün ayran aşı çorbası tarifi, mercimekli köfte tarifi, fırında makarna tarifi ve ağlayan kek tarifi var. Ayran aşı çorbası malzemeleri1 su bardağı buğday1 su bardağı nohut250 gram üzme yoğurt250 gram yoğurt1 su bardağı su1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı dereotuYAPILIŞI1 su bardağı buğdayı kaynayan suyun içerisine aktarın, üzerine su ilave ederek pişirmeye başlayın. Pişen buğdayları ocaktan alın ve süzdürün. Büyük bir karıştırma kasesinin içine 250 gram yoğurt ve süzme yoğurdu alıp çırpın. 1 su bardağı haşlanmış nohut ve buğdayı ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuz da ilave ederek karıştırın. Üzerine 1 su bardağı soğuk suyu azar azar ekleyerek kıvamını ayarlayın. Ardından dereotunu da ekleyerek güzelce karıştırın. Çorbanızı 1 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun! Mercimek köftesi malzemeler1 su bardağı kırmızı mercimek1,5 su bardağı ince köftelik bulgur1 baş kuru soğan1 demet maydanoz2-3 yemek kaşığı sıvı yağ1 demet taze soğan2 yemek kaşığı salça (biber ve domates salçası karışıkkullanabilirsiniz)3 su bardağı su (gerekirse yoğurma aşamasında biraz daha eklenebilir)Yeteri kadar tuzKimyonPul biberKarabiberMERCİMEK KÖFTESİ YAPILIŞIMercimek köftesi yapmak için mercimekleri yıkayın ve uygun bir tencereye alarak üzerine 3 su bardağı su ilave edin. İyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.Suyunu çekince bulguru içine atın ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletin.Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğanı sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavurun, içine salça ilave edip 1-2 dakika daha kavurarak ocaktan alın.Yarım saat dinlenen mercimeklere, kavurduğunuz salçalı soğanı ekleyin ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde, güzelce yoğurun.İyice karışan köfte harcına tuz ve baharatları ilave ederek, tekrar yoğurun.Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ilave edin. Malzemelerin güzelce karışması sağlayın.Köfte harcı biraz soğuduktan sonra, bütün malzemeleri el ile yoğurarak yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.Köftelere şekil vererek, marul veya roka yaprakları üzerine dizin. Afiyet olsun! Fırında makarna malzemeleri1 paket fırın makarna1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri(üzeri için)Beşamel sos için:4 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı sıvı yağ3 yemek kaşığı un2,5 su bardağı süt1/2 adet muskat ceviziYAPILIŞIBeşamel sosu hazırlamak için; 4 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir sos tenceresinde kızdırın. Ardından 3 yemek kaşığı unu üzerine ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun. 2,5 su bardağı sütü de sos tenceresine ilave edip iyice karıştırın ve karışım koyulaşana kadar orta ateşte pişirin. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin. Pişmiş olan beşamel sosun üzerine yarım muskat rendeleyip karıştırın ve ocaktan alın. Arzuya göre tuz ve karabiber ile tatlandırın. Derin bir tencerede kaynamış olan tuzlu suyun içine fırın makarnayı atın ve 10 dakika, yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp, suyunu süzdürün. Geniş bir kabın içerisinde, süzülmüş olan makarnayı ve beşamel sosu güzelce karıştırın. Makarnayı, pişireceğiniz fırın kabına alın ve üzerine 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyin ve servis edin. Afiyet olsun! Ağlayan kek malzemeleri4 adet yumurta1 su bardağı şeker1/2 kahve fincanı sıvı yağ1/2 su bardağı süt1,5 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 çay bardağı kakaoAğlayan kek üzeri için:2 paket krem şanti1 paket hazır çikolata sosuYAPILIŞIYumurta ve şekeri güzelce çırpın.İçine sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin karıştırın.Yağlanmış tepsiye kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Fırından çıkardığınız kekin üzerine 2 su bardağı süt döküp ıslatın.Bir kabın içinde soğuk sütü ve krem şantiyi çırpın. Kabarınca buzdolabına koyup bekletin. Bu arada kekinizi soğutun.Soğuyan kekin üzerine soğuk krem şantiyi sürün. Bir taraftan da çikolata sosunu pişirin ve soğumaya bırakın. Ara ara karıştırın ki kabuk bağlamasın.Krem şantinin üzerine dökün. Dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!