Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde domates çorbası tarifi, islim kebabı tarifi, buhara pilavı tarifi ve havuçlu bademli kek var.BUGÜN NE PİŞİRSEM DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Domates çorbası malzemeler5 adet büyük boy sulu domates2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı4 su bardağı sıcak et suyu2 çay bardağı sıcak sütDOMATES ÇORBASI YAPILIŞI1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin.2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun.5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin.Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin.Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın.Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin. İslim kebabı malzemeler3 adet patlıcan250 gram kıyma1 soğan1-2 dilim ekmek içi1 yumurtaTuzKarabiberKimyonNaneKekikİslim kebabı sosu için:1-2 yemek kaşığı domates salçasıSuTuzİslim kebabı üzerini süslemek için:DomatesBiberKürdanİSLİM KEBABI YAPILIŞIPatlıcanlar alacalı bir şekilde soyulur ve uzun şeritler halinde kesilir.Acı suyunu çıkartmak için ortalama yarım saat tuzlu suda bekletiyoruz.Bu arada köfteleri hazırlamak için soğanları rendeliyoruz.Kıyma, yumurta, ekmek içi, baharatlar eklenip köfte hamurunu iyice yoğuruyoruz.Cevizden biraz büyük bir şekilde yuvarlıyoruz. Suda bekleyen patlıcanları süzüp kağıt havlu yardımıyla kuruluyoruz.Kızgın yağda patlıcanları kızartıyoruz.Patlıcanlar bittikten sonra köfteleri kızartıyoruz. İster tek patlıcanla istersekte çift patlıcanla bohça şeklinde köfteleri sarıyoruz.Domates ve biberi kürdana batırıp köfteleri saran patlıcanların tam açılma yerine kürdanı batırıyoruz.Bütün patlıcanları bu şekilde sarıp üzerlerinde salçalı sosu gezdiriyoruz.200 derecelik fırında domates ve biberler kızarana kadar pişiriyoruz. Buhara pilavı malzemelerYarım çay bardağı ay çiçek yağı1 orta boy soğan1 orta boy rendelenmiş havuç (küçükse 2 tane olabilir)1 yemek kaşığı dolusu domates salçası2 yemek kaşığı kadar kuş üzümü2 yemek kaşığı kadar dolma fıstığı1 çay kaşığı pul biberYarım çay kaşığı karabiberYarım çay kaşığından biraz az tarçın2-3 adet karanfilTuz2 su bardağı pirinç (30 dk sıcak suda bekletilmiş)3 buçuk su bardağı sıcak suBUHARA PİLAVI YAPILIŞIPirinçler sıcak suda 30 dakika bekletilir.Pilav tenceresine yağı ekliyoruz. Ardından yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavuruyoruz.1 dakika sonra havuçları ilave ediyoruz ve sonra salçayı ekliyoruz.Tuz ve su hariç diğer malzemeleri ekleyip kavuruyoruz.Daha sonra tuz ve suyu ekleyip kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Sıcak servis edin. Havuçlu bademli kek malzemeler3 adet yumurta1 su bardağı şeker1/2 su bardağı sıvı yağ1 su bardağından biraz az süt1 su bardağı rendelenmiş havuç1 su bardağı çekilmiş badem2 su bardağı un2 paket kabartma tozu1 çay kaşığı tarçın1 paket vanilyaHAVUÇLU BADEMLİ KEK YAPILIŞI3 yumurtayı blender da çırpın.Köpürene kadar şekeri ekleyip biraz daha çırpın.Süt, sıvı yağ, tarçını ve unu katarak iyice çırpın. Hamur kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.Rendelenmiş havucu ve bademi ekleyerek karıştırıp 180°fırında pişirin.