Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün mercimek çorbası tarifi, Arnavut ciğeri tarifi, fırında patates tarifi ve yalancı tavuk göğsü tarifi var. Süzme mercimek çorbası malzemeleri:1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet kuru soğan1 adet havuç1 adet patatesYarım çay bardağı zeytinyağı4 su bardağı veya et suyuYarım limonKırmızı toz biberPul biberTuzTereyağıÜzeri için;NaneSÜZME MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞIMercimekleri yıkayıp süzün, ardından tencereye alın.Üzerine doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, limon, baharat, tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakın.Suyu yetersiz gelirse yavaşça ve ölçülü şekilde eklemeye devam edin.Tüm malzemeler piştikten sonra çorbanızı blender'dan geçirin.Daha sonra üzeri için bir miktar tereyeğını sos tenceresinde kızdırın ve dilerseniz kırmızı pul biber ve kuru nane gibi baharatlarla lezzetlendirin.Sıcakken çorbanın üzerinde gezdirip çorbaları servis edin. Afiyet olsun! Arnavut ciğeri malzemeler700 gr kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş, iri küp doğranmış)1 çay bardağı un1,5 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz veya pul biberKızartma için;2 çorba kaşığı un(ikinci kez kızartma için)1,5 su bardağı sıvı yağ (1 su bardağı ayçiçeği,1/2 (yarım) Su bardağı zeytinyağı)Servis için;Kuru soğan (Halka doğranmış piyazlık, sumaklı)KimyonMaydanoz (Arzuya göre)ARNAVUT CİĞERİ YAPILIŞIZarı temizlenmiş ve küp doğranmış ciğerinizi tel süzgecinize alın, kanlanmış ise süzün.Kızartma yağınızı, derin çelik tencereniz alıp kızmasını beklerken derin bir kapta un, tuz, kırmızıbiberi karıştırın. Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın.Kızgın yağa, elinizle hafif ununu kapta bırakarak attığınız ciğerleri 1-1,5 dk kızartın.Yağdan ciğerlerinizi süzerek alın.İkinci kızartma için yağın kızmasını beklerken derin kabınızda azar azar 2 kaşık ununuzu ciğerlerin üzerine serpiştirin…Ciğerlerinizi tekrar yağa atarak karıştırarak kızartın (1 dk kadar).Yağdan aldığınız ciğerleri kapaklı bir kaba alın, kızarttığınız yağdan 5-6 çorba kaşığı gezdirin. Beze sararak dinlendirin ( 15 dk kadar).Sumaklı soğan piyazı eşliğinde, üzerine kimyon, arzuya göre maydanoz ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun! Fırında patates malzemeler5 adet orta boy patates2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı toz kırmızı biber1 tatlı kaşığı kekik2 dal biberiye2 diş rendelenmiş sarımsak1 çay kaşığı tuzFIRINDA PATATES YAPILIŞIPatatesleri elma dilimi halinde kesin ve geniş bir karıştırma kabına aktarın.Patates dilimlerini zeytinyağı, toz kırmızı biber, kekik, biberiye, rendelenmiş sarımsak ve tuz ile karıştırarak harmanlayın.Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine baharatlı patatesleri yayın.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25- 30 dakika kızarana kadar pişirin.Servis tabağına aldığınız baharatlı patateslerin üzerine serpiştirdikten sonra ılık olarak servis edin. Afiyet olsun! Yalancı tavuk göğsü malzemeler125 g tereyağı (isteğe göre margarin kullanılabilir)1 su bardağı un1,5 su bardağı şeker1 litre süt1 paket vanilyaYALANCI TAVUK GÖĞSÜ YAPILIŞIUnu yağla pembeleşene kadar kavurun. Üzerine süt, şeker, ilave ederek koyulaşana kadar karıştırın.Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave ederek 3-4 dk. mikserle karıştırın. Islatılmış kaba dökün.Soğuduktan sonra buz dolabında 2-3 saat dinlendirin.Üzerine arzuya göre tarçın, hindistan cevizi veya file antep fıstığı döküp servis edin. Afiyet olsun!