Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda kabak çorbası tarifi, tavuk sote tarifi, sebzeli pilav tarifi ve Antep fıstıklı kurabiye tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Kabak çorbası malzemeler3 adet orta boy kabak1 adet orta boy patates1 adet orta boy soğan1 adet orta boy havuç1 litre sıcak su (et suyu da kullanılabilir)ZeytinyağıTuz, istenilen baharatlarKABAK ÇORBASI YAPILIŞITüm sebzelerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Zeytinyağını tencereye alın, sebzeleri ekleyerek 4-5 dakika orta ateşte kavurun. Üzerine suyu ekleyerek sebzeler tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. (Eksilirse üzerine su ekleyebilirsiniz.) Yumuşayan sebzeleri tenceredeyken pürüzsüz bir kıvam yakalayıncaya kadar blenderdan geçirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırarak sıcak servis yapın. Mantarlı tavuk sote malzemeler600 gram tavuk pirzola400 gram mantar2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçası3 yemek kaşığı domates sosu (2 adet domates)3-4 adet sarımsakKekik, karabiber, pul biberTuzYarım su bardağı sıcak suMANTARLI TAVUK SOTE YAPILIŞIKuşbaşı doğranmış tavuk eti tencereye alınır, kapağı kapatılarak suyunu çekene kadar kavrulur.Doğranmış mantar eklenerek tencerenin kapağı tekrar kapatılır, 5 dk. kadar pişirilir.Daha sonra sıvı yağ, domates salçası eklenerek 1-2 dk. daha pişirilir.Domates sosu, sarımsak, kekik, karabiber, pul biber ve tuz eklenir. Sebzeli pilav malzemeler1.5 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı şehriye1 adet kapya biber1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)1 su bardağı bezelye1 su bardağı tavuk suyu1,5 bardak su ( kaynar su)2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuzSEBZELİ PİLAV YAPILIŞIPilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır.Kızan yağın içerisine tel şehriye eklenir.Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçler koyulur ve 1 - 2 dakika kavrulur.Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır eklenir.Hemen ardından kaynar su ve tavuk suyu eklenir ve tuz içerisine koyulup iyice karıştırılır.Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirilir.Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakınız. Antep fıstıklı kurabiye malzemeler95 gram tereyağı65 gram toz Antep fıstığı (yarım su bardağı)65 gram toz şeker (yarım su bardağı)140 gram un ( 1 su bardağı + 1 çay bardağı )1 adet yumurtanın akıANTEP FISTIKLI KURABİYE YAPILIŞIKarıştırma kabına 1 su bardağı un, toz şeker, toz Antep fıstığı ve soğuk tereyağını ekleyip kum gibi oluncaya kadar yoğurun. 1 yumurta akı ve 1 çay bardağı unu ekleyerek hamuru toparlayın. Antep fıstıklı kurabiye hamurundan 20 eşit parça koparın. Her parçayı elinizle yuvarlayın ve 2 cm aralıklarla yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Tırtıklı bir bıçak yardımıyla üstüne çizgiler atın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Soğuduğunda servis edin.