KÜNEFE TARİFİ
Künefe malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- 200 gram tel kadayıf
- 300 gram dil peyniri
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 2 damla limon suyu
- 4 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
- Vanilyalı dondurma
- Toz Antep fıstığı
KÜNEFE YAPILIŞI
İlk olarak şerbeti hazırlamaya başlayın. Toz şeker, su, limon suyu ve toz şekeri kaynatın ve soğumaya bırakın. Tereyağını eritip, üzüm pekmeziyle karıştırın ve tepsiye yayın. Kadayıfları eritilmiş tereyağına bulayın. Kadayıfın yarısını tepsiye yerleştirip, iyice bastırın. Üzerine dil peynirini eşit miktarda yayın. Kalan kadayıfı üzerine yayın ve iyice bastırın. 220 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.