Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yayla çorbası tarifi, beyti kebabı tarifi, mor lahana salatası tarifi ve trileçe tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yayla çorbası malzemeler1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)3 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağıTuzNaneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır.Şık bir sunum olması açısından;Çorba kaselere alınır. Ayrı bir yerde tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır. Kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirilir. Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın. Beyti kebabı malzemeler1 kg kuzu kıyma1 soğan1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı karabiber3 yemek kaşığı zeytinyağı3 yufka3 patlıcanAra sosu için:1 şişe maden suyu1 kahve fincanı zeytinyağıDomatesli sos için:1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı acı biber salçası1 su bardağı rendelenmiş domates1 su bardağı domates suyu2 diş sarımsak (rendelenmiş)BEYTİ KEBABI YAPILIŞIKıymayı yoğurma kabına alın. Üzerine rendelenmiş soğanı, tuzu ve baharatı ekleyin. Yaklaşık 15 dakika boyunca iyice yoğurun. Köfte hamurunun üzerini kapatın ve diğer hazırlıkları yapmak için buzdolabında dinlendirin. Patlıcanları boyuna ince ince dilimleyin ve her iki tarafını yağlayıp tost makinesinin ızgarasında kızartın. Sosu için maden suyu ile zeytinyağını bir kasede karıştırın. Yufkalardan birini tezgaha serin. Üzerine hazırladığınız sostan fırça yardımıyla sürün. Yufkanın üç kenarından üç parmak genişliğinde ortaya doğru katlayın. Katladığınız bölümleri de aynı şekilde yağlayın. Patlıcanları katladığınız kısmın kenarından dik olacak şekilde yan yana dizin (Piyano tuşları gibi). Patlıcanların üzerine hazırladığınız kıymadan uzun bir rulo (İki parmak genişliğinde) yapın. Bütün ruloyu üç parmak yüksekliğinde keserek yuvarlak dilimler oluşturun. Kalan iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Isıya dayanıklı fırın kabının içine yağlı kağıt serin. Üzerine hazırladığınız ruloları dik olacak (Kıymalar içinden gözükecek) şekilde yerleştirin. Üzerine 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. 190 dereceye ayarlı fırında, yufkalar kızarana kadar pişirin. Bu arada sosunuzu hazırlayın. Tereyağını eritin, salçaları, domates suyunu ve rendelenmiş domatesi ekleyin. 10 dakika sonra ince kıyılmış sarımsakları ekleyin. Sos kıvamına gelene dek pişirin. Fırından çıkardığınız beytilerin üzerindeki boşlukları dolduracak şekilde, bekletmeden hazırladığınız domatesli sosu gezdirin. Tekrar sıcak fırına verin. 10 dakika sonra fırından alın. Çırpılmış süzme yoğurt ile birlikte sıcak servis yapın. Mor lahana salatası malzemeler1/2 adet mor lahana1 adet limonun suyu2 yemek kaşığı üzüm sirkesi1 yemek kaşığı nar ekşisi2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz2 yemek kaşığı ceviz içi1 adet kırmızı elma1/3 demet kıyılmış maydanozMOR LAHANA SALATASI YAPILIŞIKırmızı lahanayı ince ince doğrayın.Tuz ve sirke ile kırmızı lahanayı iyice ovun.Ovulan kırmızı lahanaların içerisine elma ve cevizleri ekleyin.Zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve bir çimdik tuzu karıştırıp salataya ekleyin ve karıştırın.Üzerine maydanoz serpiştirip servis edin. Trileçe malzemeler5 adet yumurta1 paket vanilya7 yemek kaşığı un1 paket kabartma tozu6 yemek kaşığı toz şekerŞerbeti için:1 su bardağı toz şeker1 su bardağı keçi sütü2 su bardağı inek sütü1 su bardağı manda sütüKarameli için:1 paket krema2 yemek kaşığı tereyağı1 büyük çay bardağı toz şekerTRİLEÇE YAPILIŞIYumurta ve şekeri derin bir karıştırma kabının içine ekleyin.Şekerler tamamen eriyip krema kıvamına gelene kadar çırpın.Karıştırma kabının içine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.Spatula kullanarak, bütün malzemeleri alttan üste doğru sürekli olarak karıştırın.Kek harcının tamamen karıştığına emin olun. Hazırladığınız harcı yağlanmış fırın kabına döküp üzerini düzeltin.Trileçenin kek tabanını önce 170 derece ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin.Daha sonra fırının sıcaklığını 150 dereceye indirip 20 dakika daha pişirmeye devam edin.Pişen keki oda sıcaklığında soğumaya bırakın.Daha sonra kürdan kullanarak, kekin üzerinde delikler açın.Sütlü şerbetini yapmaya başlayın.İnek sütü, manda sütü ve keçi sütünü derin bir tencerede karıştırın.Tencereye şekeri ilave edin ve tamamen eriyene kadar karıştırın.Bu aşamada sütlü şerbet için manda ve keçi sütünü kullanmadan, 3 su bardağı inek sütü ve 1 su bardağı krema kullanarak da şerbetinizi hazırlamanız mümkün.Şeker tamamen eriyip, sütler kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatıp bırakın.Bu sırada karamelini hazırlayın.Ayrı bir sos tenceresinde toz şekeri dikkatlice eritin. Üzerine tereyağını ilave edin.Tereyağlı şeker karışımı fokurdamaya başlayınca üzerine kremayı ekleyin.Güzelce karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Ilık sütlü şerbeti, oda sıcaklığında soğumuş olan trileçe kekinin üzerine dökün.Kek sütü iyice çektikten sonra buzdolabında soğumaya bırakın.Bu arada 1 paket krem şantiyi hazırlayın.Buzdolabında soğuyan kekin üzerine ince bir tabaka halinde krem şantiyi eşit bir şekilde yayın.Hazırladığınız karameli de krem şantinin üzerine güzelce yaydıktan sonra trileçe tatlınız hazır.Bu aşamada dilerseniz karamel kullanmak yerine frambuaz, çikolata ya da portakal sosu ile çeşitlendirerek servis edebilirsiniz.Hemen dilimleyip soğuk olarak servis edin.