Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün tarhana çorbası tarifi, pirinç pilavı tarifi, Çerkez tavuğu tarifi ve profiterol tarifi var. Tarhana çorbası malzemeler:3 yemek kaşığı toz haldeki tarhana1 çorba kaşığı salça1 çorba kaşığı tereyağı1 çay kaşığı naneTuz1 çay kaşığı kırmızıbiberTARHANA ÇORBASI YAPILIŞI1 çorba kaşığı tereyağı bir tencereye alın ve eritin.1 çorba kaşığı salça da tencereye ekleyin ve yağda kızdırın.5 su bardağı su ilave edin.Bir başka kabın içerisinde de 1 su bardağı suya, toz tarhana ekleyin ve karıştırın.Kaynar halde bulunan tencerenin içerisine bu karışımı ilave edin.15 ile 20 dakika arasında pişirin.1 çay kaşığı kırmızı biber ve 1 çay kaşığı nane ilave ederek servis yapın. Afiyet olsun! Şehriyeli pirinç pilavı için malzemeleri2 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı sıvı yağ2 su bardağı pirinçYarım su bardağı arpa şehriye3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu)TuzŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞIPirinçler bol su ile yıkanarak, ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir.Bu süre sonunda, tuzlu suyu akıtılır ve pirinçler sudan geçirilerek, tüm suyu süzdürülür.Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir.Şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur.Pirinçler ilave edilerek, 2-3 dakika daha kavrulur.Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir.Tencerenin kapağı kapatılarak, yüksek ateşte fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar, yani pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın ve tamamen suyu çekene kadar pişirin.Ocaktan aldıktan sonra, üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.Pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun! Çerkez tavuğu malzemeler:1 adet bütün tavuk1 adet orta boy kuru soğan1 yemek kaşığı limon suyu1/2 tatlı kaşığı tane karabiber5 su bardağı suCevizli harcı için:300 gram ceviz3 diş sarımsak4 dilim bayat ekmek içi1,5 su bardağı tavuk suyu1 çay kaşığı tuz1/2 tatlı kaşığı toz kişnişÜzeri için:2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı toz kırmızı biberÇERKEZ TAVUĞU YAPILIŞITavuklar ilk olarak temizlenir ve bol suda yıkanır.Derin bir tencere içerisine alınır ve içme suyu, orta boy kuru soğan, limon suyu ve tane karabiber eklendikten sonra orta ateşte pişirilir.Yumuşayana kadar pişen tavuğu geniş bir tabağa alırız.Kemik ve derilerini ayıkladığınız tavuğu, ince ince uzun parçalar halinde didikleriz.Arzuya göre macun kıvamına gelmesi için mutfak robotundan geçirin.Cevizli harcı hazırlamak için sarımsaklar incecik kıyılır ve tuz ilave edilip sarımsaklar dövülür.Ayıklanmış ceviz içleri eklenip dövme işlemine devam edilir.Ufalanmış bayat ekmek içlerini azar azar eklenen tavuk suyuyla yumuşattıktan sonra cevizli karışıma katılır.Toz kişnişi eklenir, tüm malzemeyi koyu bir akışkanlık elde edene kadar karıştırılır.Tel tel ditilmiş tavuk etleriyle harmanladığınız cevizli karışımı servis tabağına alınız.İsteğe bağlı zeytinyağında pulbiberi yakıp üzerine dökebilirsiniz. Afiyet olsun! Profiterol malzemeler:Profiterol hamuru için:1 su bardağı un1 su bardağı su3 adet büyük yumurta1/ 2 paket margarinProfiterol kreması için:3 yemek kaşığı un500 ml. süt1 paket vanilin1 adet yumurta1.5 çay bardağı toz şekerÇikolata sosu için:200 gram krema220 gram bitter çikolataPROFİTEROL YAPILIŞIProfiterol kreması için; Sos tenceresine 1.5 çay bardağı toz şeker ve 2.5 su bardağı sütü ekleyin.Ardından 1 adet yumurta ve 3 yemek kaşığı unu ekleyerek orta ateşte pişirin.Koyulaşan profiterol kremasına, 1 paket vanilin ekleyin ve tekrar karıştırın.Profiterol kremasını ocaktan alarak oda sıcaklığında soğutun.Krema soğuduğunda sıkma poşetine alarak 1 saat buzdolabında dinlendirin.Profiterol hamuru için; 125 gram margarini ve 1 su bardağı suyu tencerede kaynatın.Üzerine 1 su bardağı un ekleyerek topaklanmaması için karıştırın.Hamur toparlandığında ocaktan alın ve oda sıcaklığında yaklaşık 15 dakika dinlendirin.Hamura 3 adet yumurtayı tek tek ekleyerek yedirin.Hamur yumurtalarla tamamen özdeşleştiğinde, 15 dakika daha dinlendirin.Hamurdan 1 tatlı kaşığı kadar alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Aralarında boşluk bırakın.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında profiterol hamurunu 40 dakika pişirin.Profiterol hamurları piştiğinde, 10 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.Profiterol hamurunun alt kısımlarında bıçakla küçük delikler açın.Bu delikten, hazırladığınız profiterol kremasını sıkarak içini doldurun.Çikolata sosu için; Bitter çikolatayı kırarak küçük parçalara ayırın.Küçük sos tenceresinde krema ve bitter çikolatayı eriyene kadar karıştırın.İçini doldurduğunuz profiterolleri üst üste dizin.Hazırladığınız çikolata sosunu profiterollerin üzerinde gezdirin. Afiyet olsun!