Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı kremalı domates çorbası, şnitzel, hardallı patates salatası, mor sultan salatası ve enfes krem brüle tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ MALZEMELER5 adet domates1 yemek kaşığı domates salçası2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı tereyağıYarım paket krema 1 tatlı kaşığı tuz1 çay bardağı ılık sütYarım çay kaşığı karabiber4 su bardağı sıcak suPİŞİRME ÖNCESİ NOTÇorbanız daha hafif olsun isterseniz, un ve süt ile yoğunlaştırdığımız, tereyağı ile lezzetlendirdiğimiz çorbaya hiç krema katmayabilirsiniz.KREMALI DOMATES ÇORBASI YAPILIŞIMevsiminde olsaydı domatesleri küp küp doğrayın derdik ancak kasım ayında sadece sera domatesi bulabilirsiniz. Eğer çorbanızın daha güzel olmasını istiyorsanız, yazdan kalma ev yapımı domates konservelerinizden kullanın.Uygun bir tencereye tereyağını alın ve eritin. Eriyen yağın üzerine unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.Daha sonra az bir miktar domates salçası ekleyerek kavurmaya devam edin.Doğradığınız domatesleri veya ev yapımı domates konservesini ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin.Yaklaşık 8-10 dakika kavurduktan sonra suyunu salan ve pişmeye başlayan domateslerin üzerine sıcak su ekleyerek karıştırın ve tencerenin kapağını hafif kapatarak yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.Ardından çorbayı şöyle bir karıştırın ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blendırdan geçirin.Daha sonra ılık sütü ekleyerek bir iki tur karıştırın. Bu aşamada sütün ılık olmasına dikkat edin. Aksi takdirde kesilebilir. Bunun için oda sıcaklığındaki süte azar azar çorbadan katarak ılıklaştırabilirisniz.Ardından kremayı da ekleyerek karıştırın.Çorbanıza son olarak tuz ve karabiberi ekleyin, karıştırıp bir taşım kaynamasını bekleyin. Kaynayan domates çorbasını ocaktan alın. Servis kaselerine paylaştırdıktan sonra arzunuza göre ince kıyılmış maydanoz, birer adet nane yaprağı ve kıtır ekmeklerle servis edin.Afiyet olsun! Tavuk şnitzel malzemeler1 adet tavuk göğüs etiYarım su bardağı unYarım su bardağı galeta unu2 adet yumurtaKöriKarabiberTuzKızartmak için sıvı yağTAVUK ŞNİTZEL YAPILIŞIUn, galeta unu ve yumurtayı ayrı ayrı kaplara koyun.Hepsinin içine biraz karabiber, köri ve tuz ekleyerek karıştırın.Tavaya bir parmak yüksekliğinde sıvı yağ koyarak kızdırın.Şinitzel için göğüs etlerini önce una sonra yumurtaya daha sonrada galeta ununa bulayarak orta sıcaklıkta yağda iki tarafı kızarana kadar pişirin.Fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine koyun.Bütün tavuklar bu şekilde pişirildikten sonra sıcak olarak servis edin. MALZEMELER5-6 adet haşlanmış patates9-10 yemek kaşığı mayonez4 yemek kaşığı hardal2 adet mor soğan2-3 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığı elma sirkesi1 avuç kıyılmış maydonoz2 diş ezilmiş sarımsakTuz ve karabiberPATATES SALATASI TARİFİKimi tariflerde 'karıştırırken ezilmemeleri için patatesleri mümkünse 1 gece önceden haşlayıp dolapta bekletin' derler ancak soğumuş patates ile sos iyi bir şekilde özdeşleşmez. Bu da salatanın lezzetine etki eder. Bu nedenle patatesleri haşladığınız gün salata haline getirin.Patatesleri haşlayın. Baby patatesleri dilerseniz ikiye bölüp fırınlayabilirsiniz de. Patatesleri küp küp doğrayın. Baby patates ise ikiye bölmeniz yeterli.Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında soteleyin.Rengi dönünce şeker ve sirke ilavesiyle karamelize edin.Derin bir kasede mayonez, hardal ve sarımsağı karıştırıp diğer malzemeleri ekleyin. Bugün yoğurtlu mor lahana salatası olarak tarif edebileceğimiz mor sultan salatası yapacağız.MOR SULTAN SALATASI MALZEMELERİ1 küçük mor lahana3 su bardağı yoğurtYarım çay bardağı sirkeYarım limonun suyu1 tutam tuzZeytinyağıMOR SULTAN SALATASI YAPILIŞIMor lahanayı rendeleyin. Ancak rendenin en küçük kısmını değil, geniş kısmını kullanın.Rendelediğiniz lahanayı bir kaba alın. Üzerine sirke, limon suyu ve tuzu ekleyip yumuşaması için elinizle iyice yoğurun. Yoğurdukça yumuşadığını fark edeceksiniz. Ellerinizin çok fazla renklenmemesi için mutfak eldiveni kullanabilirsiniz.Dilerseniz lahanayı wok tavada da soteleyebilirsiniz. Bu, farklı ama yine lezzetli bir sonuç verir. Eğer çiğ olarak yapmaya karar verdiyseniz, üzerini kapatıp buzdolabında 2 saat dinlendirin.Ayrı bir kapta yoğurdu çırpın. Yarısı süzme yarısı normal yoğurt olursa daha da güzel olur. Yumuşayan lahanaların suyunu süzüp yoğurtla karıştırın. Üzerine biraz zeytinyağı ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra servis edin. Krem brüle malzemeler200 ml süt200 ml krema1 yumurta sarısı50 gr toz şeker1 paket vanilyaAyrıca esmer şekerKREM BRÜLE YAPILIŞIKolayca uygulanabilen tatlı tarifleri arasında üst sıralarda.Yumurta sarılarını ve toz şekeri önce yavaş sonra hızlı ayarda karışım beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpın.Süt, krema ve vanilyayı bir tencereye alıp, köpükleninceye kadar orta ateşte çırpma teli ile karıştırarak pişirin.Yumurta ve şeker karışımını azar azar döküp karıştırmaya devam edin.Karışımı kaselere paylaştırın. Kaseleri derin ve dar bir tencereye alın.Yarısına gelecek şekilde sıcak su doldurun.Önceden 150 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakikaya yakın pişirin ve soğumaya bırakın.Üzerlerine esmer şeker serpin.Kapları yine aynı tencerede bu kez soğuk su ve buz doldurduğunuz tepsiye dizin.Fırının en üst kademesine tepsiyi yerleştirip fırının ızgarasını çalıştırın.Şeker karamelize olunca fırından çıkarıp servis yapın.