Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak un çorbası tarifi, pirinçli soğan dolması tarifi, piyaz tarifi ve tiramisu tarifi var. Un çorbası malzemeler:2 yemek kaşığı dolusu tereyağı1 su bardağından biraz az4 su bardağı suKarabiberTuz1 yemek kaşığı tereyağı Pul biberUn çorbası yapılışı:Tereyağını tencereye koyun eritin ve üzerine unu ekleyin sürekli karıştırarak kavurunuz.Unun rengini dönene kadar kavurun. 4 su bardağı soğuk su ekleyin. Suyun soğuk olması önemli yoksa topak topak olur.Bu aşamada çorba sürekli karıştırılır. Pişen çorbaya tuz ve karabiber ekleyin.Çorba hazır.Servis yaparken isteğe bağlı üzerine yağ yakıp ekleyebilirsiniz. Pirinçli soğan dolması malzemeler1 su bardağı pirinçYarım su bardağı su2 çorba kaşığı soya yağı1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri1 fincan tavuk suyu1 diş sarımsak1 - 2 demet dereotuPirinçli soğan dolması yapılışı:Bir tavada yağı kızdırıp pirinçleri kavurun. İçine ezilmiş sarımsak, kıyılmış dereotu, tuz ve kırmızı biberi ekleyip biraz daha kavurun.Pirinçler göz göz olunca 1 fincan tavuk suyunu ekleyip çekene kadar kaynatın.Soğanların kabuklarını soyup ortadan ikiye ayırın. İçlerine hazırlamış olduğunuz pirinçli karışımdan doldurun ve fırın kabına dizin.Dolmaların üzerine kaşar peynir rendesi serpip 20 dakika soğanlar pişene kadar fırınlayın. Piyaz malzemeler1,5 su bardağı haşlanmış fasulye2 orta boy soğan1 orta boy domates2 adet yeşil biberYarım demet maydanozPiyaz sosu için:Yarım limon1 çay bardağı zeytinyağı2-3 yemek kaşığı sirkeTuzPiyaz yapılışı:Haşlanmış fasulyeleri salata tabağına alın. Piyazlık doğranmış soğanları ve ince ince kıyılmış maydanozu birbirine karıştırın.Domatesleri ufak küpler halinde doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp doğrayın.Fasulyeye sırasıyla soğanı ekleyip karıştırın. Daha sonra domateslerin ekleyip karıştırın ve son olarak biberleri ekleyip karıştırın.Sirke, limon suyu ve zeytinyağından yaptığınız sosu üzerinde gezdirin. Tuzu ekleyip servis edin. Tiramisu malzemeler2 yumurta1 çay bardağı toz şeker1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 kabartma tozu1 vanilin2 yemek kaşığı kakao2 çay bardağı unKeki ıslatmak için;Yarım su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı granül kahveTiramisu muhallebisi için;1 yumurta sarısı1 çay bardağı toz şeker2 kaşık tepeleme un2 buçuk su bardağı süt2 yemek kaşığı labne (100 gr)Tiramisu üzeri için;KakaoTiramisu tarifi yapılışı:Yumurta ve şeker 5 dakika çırpılır. Diğer malzemeler eklenir ve yağlanmış unlanmış turta kalıbına dökülür. 180 derecede 15-20 dakika kadar pişirilir.Muhallebi için labne hariç bütün malzemeler karıştırılır ve kaynayınca altı kapatılır ve labne peyniri eklenip çırpılır.Kek fırından çıkınca ılık suyla eritilmiş kahveli suyla ıslatılır. Üzerine muhallebi dökülür ve kakao elenerek süslenir.