İSTİRİDYE TATLISI TARİFİ
İstiridye tatlısı malzemeler
İstiridye tatlısı şerbeti için
- 3 su bardağı toz şeker
- 3. 5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
İstiridye tatlısı hamuru için
- 250 gram oda ısısında bekletilmiş tereyağı ve ya margarin
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz veya fındık içi
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı kadar un
İSTİRİDYE TATLISI YAPILIŞI
- Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın üzerine limon suyu koyup kaynatın ve soğumaya bırakın.
- Yoğurma kabına un dışında malzemeleri alıp karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
- Çay bardağının ağzıyla aynı yerden başlayarak istiridye kabuğu şeklini verin.
- Tepsiye dizin yağlamaya gerek yok.
- Tamamlanan tatlıyı önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.
- Fırından yeni çıkmış tatlıyı 3-5 dakika dinlendirin sonra şerbetin tamamını döküp çekmesini bekleyin.