FIRINDA ŞİNİTZEL TARİFİ
Fırında şinitzel malzemeler
Buttermilk için malzemeler
- 1 su bardağı krema – 200 ml.
- ¼ su bardağı süt
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet limonun suyu
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- Tuz
- Karabiber
Bulamak için malzemeler
- 100 gram panko – kalın ekmek kırıntısı
- 3 – 4 diş sarımsak
- 100 gram parmesan ya da eski kaşar peyniri– rende
- 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- Tuz
- Karabiber
FIRINDA ŞİNİTZEL YAPILIŞI
Tavuklarınızı kesmek için;
- Tavuğunuzun yan tarafından bıçağınızla bir çizik atın ve devam ettirerek kesin.
- Böylece 1 dilim tavuktan 2 dilim elde etmiş olacaksınız.
- Diğer tavuğu da aynı şekilde hazırlayın ve kenarda bekletin.
- 2 dilim tavuktan toplam 4 dilim tavuk elde etmiş olacaksınız.
Buttermilk için;
- Bir karıştırma kabında krema, süt, limon kabuğu rendesi, limon suyu, üzüm sirkesi, tuz ve karabiberi bir çırpma teli yardımıyla karıştırın.
- Hazırladığınız tavuklarınızı buttermilk harcınızın içerisine alıp 10 dakika bekletin.
Bulama harcı için;
- Büyük ve dikdörtgen bir kapta panko, ezilmiş sarımsak, rendenin ince tarafıyla rendelenmiş parmesan, toz kırmızı biber, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
Birleştirmek için;
- Buttermilk harcından çıkardığınız tavuklarınızı hazırladığınız karışıma her yerine bulaşacak şekilde bulayın.
- Fırın tepsinizin içerisine teli yerleştirin ve hazırladığınız tavuklarınızı telin üzerine yerleştirin.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.