'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (15 Mayıs 2023)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tavuk suyu çorbası tarifi, şinitzel tarifi, sebzeli pilav tarifi ve sütlaç tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tavuk suyu çorbası tarifi, şinitzel tarifi, sebzeli pilav tarifi ve sütlaç tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

TAVUK SUYU ÇORBASI TARİFİ
Tavuk suyu çorbası malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet tavuk budu
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1/2 çay kaşığı karabiber
TAVUK SUYU ÇORBASI YAPILIŞI
- 1'er adet tavuk göğsünü ve budu, 1 adet iri doğranmış kuru soğan ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir tencereye koyun.
- Üzerine 6 su bardağı suyu da ekleyin ve orta ateşte 30 dakika kadar kaynatın.
- Pişen tavuk etlerini servis tabağına alın ve soğuduktan sonra kemiklerini ayıklayıp tavuk etlerini didikleyin.
- Çorbayı pişireceğiniz tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.
- 1 yemek kaşığı unu, kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurun.
- Üzerine tavukları haşladığınız ve soğanları ayırdığınız tavuk suyunu yavaş yavaş ve sürekli olarak karıştırarak ekleyip, kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra 1 çay bardağı tel şehriye, haşlayıp didiklediğiniz tavuk eti ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyin ve çorbayı bu şekilde 10 dakika kadar kaynatıp sıcak olarak servis edin.

FIRINDA ŞİNİTZEL TARİFİ
Fırında şinitzel malzemeler
- 2 adet tavuk göğüs
Buttermilk için malzemeler
- 1 su bardağı krema – 200 ml.
- ¼ su bardağı süt
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet limonun suyu
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- Tuz
- Karabiber
Bulamak için malzemeler
- 100 gram panko – kalın ekmek kırıntısı
- 3 – 4 diş sarımsak
- 100 gram parmesan ya da eski kaşar peyniri– rende
- 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- Tuz
- Karabiber
FIRINDA ŞİNİTZEL YAPILIŞI
Tavuklarınızı kesmek için;
- Tavuğunuzun yan tarafından bıçağınızla bir çizik atın ve devam ettirerek kesin.
- Böylece 1 dilim tavuktan 2 dilim elde etmiş olacaksınız.
- Diğer tavuğu da aynı şekilde hazırlayın ve kenarda bekletin.
- 2 dilim tavuktan toplam 4 dilim tavuk elde etmiş olacaksınız.
Buttermilk için;
- Bir karıştırma kabında krema, süt, limon kabuğu rendesi, limon suyu, üzüm sirkesi, tuz ve karabiberi bir çırpma teli yardımıyla karıştırın.
- Hazırladığınız tavuklarınızı buttermilk harcınızın içerisine alıp 10 dakika bekletin.
Bulama harcı için;
- Büyük ve dikdörtgen bir kapta panko, ezilmiş sarımsak, rendenin ince tarafıyla rendelenmiş parmesan, toz kırmızı biber, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
Birleştirmek için;
- Buttermilk harcından çıkardığınız tavuklarınızı hazırladığınız karışıma her yerine bulaşacak şekilde bulayın.
- Fırın tepsinizin içerisine teli yerleştirin ve hazırladığınız tavuklarınızı telin üzerine yerleştirin.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

SEBZELİ PİLAV TARİFİ
Sebzeli pilavı malzemeler
- 1.5 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı şehriye
- 1 adet kapya biber
- 1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)
- 1 su bardağı bezelye
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1,5 bardak su ( kaynar su)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
SEBZELİ PİLAV YAPILIŞI
- Pilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır.
- Kızan yağın içerisine tel şehriye eklenir. Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçler koyulur ve 1 - 2 dakika kavrulur.
- Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır eklenir.
- Hemen ardından kaynar su ve tavuk suyu eklenir ve tuz içerisine koyulup iyice karıştırılır.
- Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirilir. Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakınız.

FIRINDA SÜTLAÇ TARİFİ
Fırında sütlaç malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt (nişastaya kıvam vermek için)
FIRINDA SÜTLAÇ YAPILIŞI
- Pirinçler güzelce yıkanır ve 2 su bardağı su olan tencereye pirinçler koyulur.
- Pirinçler pişene kadar haşlanır.
- Çok az sulu kalacaktır.
- Haşlanan pirinçlerin üzerine süt eklenir.
- Kaynamaya başlayınca şeker ve yarım su bardağı süt ile açtığınız nişasta eklenir.
- 10 dakika daha kaynatılır ve vanilya eklenip bir 5 dakika daha kaynatılır.
- Fırın için ısıya dayanıklı kaselere sütlaç paylaştırılır.
- Tepsiye soğuk su doldurulur ve sütlaç dolu kaseler tepsiye dizilir.
- Tepsi fırının en üst bölümüne yerleştirilir ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.