Antep fıstıklı kurabiye tarifi
Antep fıstıklı kurabiye malzemeleri
- 95 gram tereyağı
- 65 gram toz Antep fıstığı (yarım su bardağı)
- 65 gram toz şeker (yarım su bardağı)
- 140 gram un ( 1 su bardağı + 1 çay bardağı )
- 1 adet yumurtanın akı
Antep fıstıklı kurabiye yapılışı
Karıştırma kabına 1 su bardağı un, toz şeker, toz Antep fıstığı ve soğuk tereyağını ekleyip kum gibi oluncaya kadar yoğurun. 1 yumurta akı ve 1 çay bardağı unu ekleyerek hamuru toparlayın. Antep fıstıklı kurabiye hamurundan 20 eşit parça koparın. Her parçayı elinizle yuvarlayın ve 2 cm aralıklarla yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Tırtıklı bir bıçak yardımıyla üstüne çizgiler atın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Soğuduğunda servis edin.