'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (15 Ocak 2022)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak Tavuklu şehriye çorbası, tavuklu pilav ve yalancı tavuk göğsü tarifleri...

TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER
3 parça tavuk sırt çorbalık
Bir su bardağından 2 parmak eksik tel şehriye
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
6 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
Üzeri için;
kıyılmış maydanoz
NASIL YAPILIR?
Parça tavukları temizleyip 2 litre suda haşlayalım.
Haşlanıp soğuyunca etleri ayrı bir tabağa ayıklayalım.
Tencereye tereyağını alarak eritelim. Ardından unu koyup kokusu çıkana kadar kavuralım.
Tavuk suyunuz sıcak ise yerine bir bardak su koyup daha sonra tavuk suyunu ilave edin ki un topak olmasın. Soğumuş ise direkt kullanabilirsiniz.
Çorbamız kaynayınca içerisine tel şehriyeyi atın, şehriyeler yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişmeye bırakın.
Şehriyeler pişerken terbiyeyi yapmaya başlayın. Uygun bir kase içerisine yumurta sarısı ve limon suyunu alarak çırpın. Daha sonra çorba suyundan 1-2 kepçe ekleyip ılıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edin.
Didiklenen etleri de ekleyin ve ir taşım daha yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıp tuzunu, maydanozunu ilave edin. Afiyet olsun.

TAVUKLU PİLAV TARİFİ
MALZEMELER
500 gram tavuk göğüs eti
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı şehriye
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı kaynamış su
NASIL YAPILIR?
İlk olarak tavuklarımızı haşlamak için tencereye koyuyoruz ve üzerini bir parmak geçecek şekilde su ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz.
Haşlanan tavuklarımızı soğuması için kenara alıyoruz.
Biraz soğuduğunda tavuklarımızı tiftikliyeceğiz.
Bu sırada pirinçlerimizi de ılık suya koyup nişastasının çıkmasını bekliyoruz.
Pilav tenceresine yağımızı ekleyip eridiğinde şehriyelerimizi kavuruyoruz.
Şehriyelerin rengi değişip, kokusu çıktığında pirinçlerimizi de ekliyoruz ve 5-10 dakika kadar daha kavuruyoruz.
Daha sonra pirinçimizin üzerine tiftiklediğimiz tavuğumuzu ekliyoruz.
1 bardak tavuk suyu ve 2 bardak kaynamış suyunu da ekledikten sonra tuz ve karabiberi de ilave edip bir kere karıştırıyoruz ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Ben pilav pişirirken çok fazla karıştırmıyorum size de böyle tavsiye ederim.
Pilavımız suyunu çekip tane tane olduğunda altını kapatıp, kapağın üzerine demlenmesi için kağıt havlu koyuyoruz.

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ
MALZEMELER
125 gram tereyağı (isteğe göre margarin kullanılabilir)
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
NASIL YAPILIR?
Un yağla pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine süt, şeker, ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edilerek 3-4 dk. mikserle karıştırılır. Islatılmış kaba dökülür. Soğuduktan sonra buz dolabında 2-3 saat dinlendirilir. Üzerine arzuya göre tarçın, Hindistan cevizi veya file Antep fıstığı dökülüp servis edilir.