PORTAKALLI TAVUK PİRZOLA TARİFİ
Portakallı tavuk pirzola malzemeleri:
4 tavuk pirzola
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım portakalın suyu
Yarım limonun suyu
1 mandalinanın suyu
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı bal
1 yemek kaşığı portakal ve mandalina kabuğu rendesi
Tuz
Üzeri için
Birkaç dal taze kişniş
PORTAKALLI TAVUK PİRZOLA YAPILIŞI:
Tavuk pirzolaları zeytinyağında mühürleyin.
Portakal suyu, limon suyu, mandalina suyu, ezdiğiniz sarımsak, bal, rendelenmiş portakal ve mandalina kabuğu bir kasede karıştırın.
Tuz ile tatlandırıp tavuk pirzolaların üzerine ilave edin.
Kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin.
Üzerine birkaç dal kişniş ilave ederek, buğday salatası ile servis edin.
Afiyet olsun!