Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün ekşili köfte çorbası tarifi, pırasa yemeği tarifi, havuç tarator tarifi ve muzlu magnolia tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Ekşili köfte çorbası malzemeler250 gram kıymaYarım çay bardağından bir parmak fazla ince bulgur veya pirinçKarabiber, kimyon, yenibahar, kekik, nane, tuz2 su bardağı yoğurt1 tepeleme çorba kaşığı un1 yumurtanın sarısı1 limonun suyu1,5 litre su1 adet et bulyonEKŞİLİ KÖFTE ÇORBASI YAPILIŞIKöfteleri hazırlamak için kıyma, bulgur ve baharatları bir kaba alın ve iyice özleşinceye kadar 5-8 dk yoğurun. Bir tepsinin tabanını un ile kaplayın.Hazırladığınız harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuz ortasıyla yuvarlayın, ihtiyaç duyarsanız parmağınızla avucunuza biraz su sürebilirsiniz.Yuvarlanmış köfteleri un kaplı tepsiye koyun. Köfteler tamamlanınca büyükçe bir tencereye 1 buçuk litre su koyup kaynatın ve et bulyonu ekleyin.Bu sırada terbiyeyi hazırlamak için geniş bir kaba yoğurdu alın, üzerine unu eleyin, bir yumurta sarısını ve limonu ekleyin.İyice karıştırın ve köftelerin kaynadığı sudan iki kepçe sıcak suyu yavaşça ve sürekli karıştırarak terbiyenin olduğu karışıma ekleyin.Hazırlanan terbiyeyi yavaşça ve yine karıştırarak köftelerin üzerine ekleyin. Ara sıra karıştırarak 20-25 dk pişirin.Pişen çorbanın üzerine istediğiniz miktarda yağın içinde hazırlayacağınız nane ve kırmızı biberli sostan dökün, tuzunu da bu aşamada ekleyebilirsiniz. Zeytinyağlı pırasa malzemeler4-5 dal pırasa (sadece beyaz kısımları kullanılacak)2 adet havuç2 adet domates (Mevsimi değilse, evde yapılmış domates konservesi kullanın)Yarım yemek kaşığı domates salçası (tercihe göre)Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç2 yemek kaşığı zeytinyağıZEYTİNYAĞLI PIRASA YAPILIŞIPırasaları temizleyin ve 1 cm eninde, baklava biçiminde halka halka doğrayın.Bol su ile yıkayarak suyunu süzdürün.2 adet orta boy havucun dış kısmı soyun ve ince ince halka şeklinde doğrayn.Tencereye zeytinyağını alın ve havuçları zeytinyağına rengini verene kadar kavurun.(Eğer domates salçası kullanacaksanız önce salçayı zeytinyağı ile kavurun, ardından havuçları kavurun)Ardından pırasaları ekleyin. Bir iki kere karıştırın.Eğer ev yapımı domates salçanız varsa, domatesleri de üzerine ekleyin.Pırasa suyunu salıp, suyunu çekene kadar bu şekilde birkaç dakika pişirin.Ardından yıkanmış pirinçleri ilave edin. (Mutlaka yıkayın. Nişastasından arındırmak gerekiyor)Son olarak tuzu ekleyin ve yemekle üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin.Su miktarını gerekirse sonradan ilave ederek de ayarlayabilirsiniz.Tencerenin kapağı kapatın.Havuçlar ve pırasalar pişene kadar pişirin.Yemek piştikten sonra bir borcama alın ve ılınmasını sağlayın.Ilık-soğuk şekilde servis edin. Havuç tarator malzemeler6 adet soyulmuş rendelenmiş havuç3 diş sarımsak1,5 su bardağı yoğurt3 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuzHAVUÇ TARATOR YAPILIŞIRendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ dökülür.Yumuşayana kadar kısık ateşte kavrulur.Suyunu salıp tekrar çekmeye başlayan havuçların içine ince doğranmış sarımsaklar eklenir.4 - 5 dakika daha kavrulan havuç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.Yoğurtun içerisine tuz eklenerek iyice çırpılır.Soğuyan havuçla yoğurt karıştırılır servis etmeye hazırdır.İpucuSarımsak arzuya göre yoğurda eklenebilir.Kokusu ve tadı daha yoğun olacaktır.Arzuya göre içerisine çekilmiş ceviz ve üzerine patates cipsi koyulabilir. Muzlu magnolia malzemeler2 paket yulaflı bisküvi2 adet orta boy muz1 litre süt1 su bardağı toz şeker2 yemek kaşığı un1 paket vanilya1 fincan mısır nişastası200 ml krema2 adet yumurtanın sarısıMUZLU MAGNOLİA YAPILIŞIKrema ve muz dışındaki malzemeleri derin bir tencerede iyice çırparak pişirin.Muhallebi kıvamı alınca soğuması için bir kenara alın.Soğuyan muhallebinizin içine kremayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin.Yulaflı bisküvileri un haline gelene kadar robotta çekin.Bu undan 2 kaşık alıp kupun ya da servis kasesinin dibine yerleştirin.Etrafına dilimlediğiniz muzları yerleştirin.Kremasından bir kepçe kadar koyup üzerine tekrar 2 kaşık bisküvi serpin.Kremadan 1 kaşık daha koyun.En üstünü muz dilimleriyle süsleyin ve servis yapın.