'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (15 Şubat 2025)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak kremalı mantar çorbası tarifi, islim kebabı tarifi, sebzeli bulgur pilavı

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün kremalı mantar çorbası tarifi, islim kebabı tarifi, sebzeli bulgur pilavı var.

KREMALI MANTAR ÇORBASI TARİFİ
Kremalı mantar çorbası malzemeler
- 500 g kültür mantarı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı su
- 200 ml krema
- Tuz
- Karabiber
KREMALI MANTAR ÇORBASI YAPILIŞI
- İlk olarak mantarları bol suda durulayın ve süzün. Ardından mantarları iri formda doğrayarak tereyağında 3-4 dakika soteleyin.
- İnce ince ezilmiş sarımsak ve unu, mantar soteye ilave edip unun rengi dönünceye kadar kavurun.
- Topaklanmaması için sürekli karıştırın ve azar azar suyu ilave edin.
Tuz ve karabiber ve istediğiniz baharatlar ile tatlandırıp kaynatın. - Son olarak koyulaşan çorbanın içerisine kremayı ilave edip kısık ateşte 7-8 dakika daha pişirin.
- Pişirme işleminden sonra çorbayı ocaktan alın. Sıcak servis edin.
- Afiyet olsun!

İSLİM KEBABI TARİFİ
İslim kebabı malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 250 gram kıyma
- 1 soğan
- 1-2 dilim ekmek içi
- 1 yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Nane
- Kekik
- Domates
- Kürdan
- Sosu için;
- 1-2 yemek kaşığı domates salçası
- Su
- Tuz
İSLİM KEBABI YAPILIŞI
- Patlıcanları çizgi çizgi soyup uzun şeritler halinde kesin ve yarım saat tuzlu suda bekletin.
- Köftesi için soğanı rendeleyin ve yumurta, kıyma, ekmek içi ve baharatların tümünü yoğurun ve yassı şekiller verin.
- Önce patlıcanları kızartın. Ardından köfteleri kızartın.
- Daha sonra patlıcan dilimlerinin arasına köfteleri koyarak tek tek sarın.
- Sardığınız patlıcanların üzerine domates ve kürdan batırın.
- Daha sonra hazırlanan patlıcan köfte rulolarını fırın tepsisine dizin.
- Ardından salçalı sos için gereken malzemeleri karıştırıp patlıcanların üzerine dökün.
- 200 derecede ısıtılmış fırının içine fırın tepsisini yerleştirin.
- İslim kebaplarının üzerindeki domatesler pişince fırından alın.
Afiyet olsun!

SEBZELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Sebzeli bulgur pilavı malzemeleri
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 orta boy soğan
- 3 adet biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet kapya biber
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su (kaynar)
SEBZELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI
- Pilav tenceresine yağı alın ve eritin.
- Eriyen yağın içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.
- Soğanların üzerine küp küp doğranan biberleri ve kapya biberi ekleyin.
- Tüm malzemeleri birlikte kavurun.
- Kavrulunca üzerine salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar yeniden kavurma işlemini uygulayın.
- Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırın.
- Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatın.
- Bulgurlar şişip suyu çekince altını kapatıp 5 dakika
dinlendirdikten sonra servis edin. - Afiyet olsun!