Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün domates çorbası tarifi, Kayseri yağlama tarifi, türlü yemeği tarifi ve cevizli kurabiye tarifi var. Domates çorbası malzemeler5 adet büyük boy sulu domates2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı4 su bardağı sıcak et suyu2 çay bardağı sıcak sütDOMATES ÇORBASI YAPILIŞI1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin.2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun.5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin.Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin.Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın.Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun! Yağlama malzemelerBazlama hamuru için4 su bardağı unBir tutam tuzYarım paket yaş maya1 çay bardağı suHarcı içinYarım çay bardağı ayçiçek yağı30 gram margarin veya tereyağı300 gram kıyma2 soğan3 domatesTuzKarabiberBir yemek kaşığı salçaYarım çay bardağı suYAĞLAMA YAPILIŞIHamuru için malzemeleri bir kaba alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın. Merdane yardımıyla 15 cm çapında açın. Tavayı tereyağı veya margarin ile yağlayıp hamurun iki yüzünü de pişirin.İç harcı için; Margarin veya tereyağını bir tencerede eritin. Kıymayı ekleyip kavurun.Yemeklik doğradığınız soğan, küp doğradığınız domates ve ayçiçek yağı ekleyerek pişirmeye devam edin.Yarım çay bardağı su ekleyip bir süre daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.Kıymalı harcı yağlamaların arasına sırasıyla koyup üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis edebilirsiniz. Türlü yemeği malzemeler1 adet büyük boy kuru soğan4 diş sarımsak4 adet orta boy yeşil biber2 adet orta boy kırmızı biber4 adet orta boy domates3 adet orta boy patlıcan2 adet orta boy patates2 adet orta boy kabak200 gram taze fasulye1/2 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı domates salçası4 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiberTÜRLÜ YEMEĞİ YAPILIŞIKabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Sarımsakları incecik kıyın. Ortadan ikiye kestiğiniz yeşil ve kırmızı biberleri çekirdeklerini alıp iri parçalar halinde kesin.Kabuğunu alacalı bir şekilde soyduğunuz patlıcan ve kabakları, biberlerle uyumlu olacak şekilde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domates ve patatesleri iri parçalar halinde kesin.Uç kısımlarını kestikten sonra kılçıklarını aldığınız taze fasulyeleri ortadan ikiye bölün. Zeytinyağını derin bir tencere ya da güveç kabında kızdırın.Daha sonra sırayla kuru soğan, sarımsak, taze fasulye, patlıcan, patates, kabak, biber ve domatesleri ekleyin. Zeytinyağı, sıcak su ve domates salçasını küçük bir kapta karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine gezdirin.Tuz ve karabiber ekleyin kapağını kapatın. Tencerede kısık ateşte 45-50 dakika kadar pişirin.Servis ederken tüm sebzelerin karışması için farklı bir kaba alın ve sıcak servis edin. Cevizli kurabiye malzemeler125 gram tereyağı1 çay bardağı pudra şekeri1 çay bardağı sıvı yağ1 yumurtaYarım su bardağı iri parçalanmış ceviz1 paket vanilya1 paket kabartma tozuAldığı kadar unCEVİZLİ KURABİYE YAPILIŞIUn ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alın.Karıştırdıktan sonra unu kontrollü bir şekilde kabartma tozu ile birlikte ekleyin.Yumuşak bir hamur elde edin.Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak yapıp tepsiye dizilir.180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir.