Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yayla çorbası tarifi, taze fasulye tarifi, nohut salatası tarifi, bisküvili toplar tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yayla çorbası malzemeler1 çay bardağı pirinç7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım çay bardağı un3 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağıTuzNaneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, nane ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.Kaynayana kadar karıştırılır.Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dakika kaynatılır.Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.Çorba piştikten sonra altı kapatılır ve sıcak servis edilir. Zeytinyağlı taze fasulye malzemelerYarım kilo taze fasulye1 adet kuru soğan2-3 diş sarımsak2 küçük domatesYarım yemek kaşığından biraz az domates salçasıİsteğe göre pul biber1 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı şeker4 çorba kaşığı zeytinyağıZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE YAPILIŞIFasulyeleri güzel bir şekilde yıkayın. Kılçıklıysa temizleyip istediğiniz boyutta kırın. Mevsimindeyse fasulye çok kılçıklı olmaz ama siz yine de kontrol edin.Soğanları yemeklik bir şekilde incecik doğrayın.Sarımsakları soyup ikiye bölün. İsterseniz incecik doğrayabilir veya rendeleyebilirsiniz.Domatesleri küçük küp küp doğrayın.Ardından önce fasulyeleri, üzerine soğanı, ardından sarımsağı ve son olarak domatesleri tencereye ekleyin (karıştırmayın)Son olarak yemeğin tuzunu ve şekerini ekleyin.1 bardak sıcak suda salçayı eritin ve üzerinde gezdirin (Dilerseniz salça eklemek yerine sadece su gezdirebilirsiniz)Yemeğin üzerinde çok az zeytinyağı gezdirin. Kalanını piştikten sonra ekleyeceğiz.Ocağın altını yakın. Su kaynamaya başlayınca altını iyice kısıp pişmeye bırakın.Pişmeye yakın yemeğinizin üzerinde kalan zeytinyağını ekleyin.Biraz dinlendirdikten sonra ılık olarak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Nohut salatası malzemeler1 su bardağı haşlanmış nohut1 adet kırmızı biber1 adet kuru soğan200 gram konserve mısırYarım demet maydanozYarım demet dereotuYarım limonZeytinyağıTuzNOHUT SALATASI YAPILIŞIKırmızı biber ve soğan küçük küçük doğranır.Maydanoz ve dereotu ince ince kesilir.Derince bir kaba malzemeler alınır.Limon suyu, zeytinyağı ve tuz eklenerek salata karıştırılır, servis tabağına alınır.İpucuNohutları 1 gece öncesinden ıslatırsanız ertesi gün kolay bir şekilde haşlarsınız.Nohut salatanıza isteğe bağlı olarak nar ekşisi ilave edebilir, malzemeleri damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz. Bisküvili toplar malzemeler2 paket petibör bisküvi (350 gr)100 gram eritilmiş tereyağı1 su bardağı süt (200 ml)1 çay bardağı toz şeker2 yemek kaşığı kakao1 çay bardağı ceviz kırığıBulamak için;Hindistan ceviziKakaoFındıkToz Antep fıstığıBİSKÜVİLİ TOPLAR YAPILIŞI Bisküvileri küçük parçalar halinde kırın ve uygun bir kap içerisine alın.Ardından tereyağını erin ve ayrı bir karıştırma kabına alın.Üzerine süt, toz şeker ve kakaoyu ekleyin, tel çırpıcı ile tüm malzemeyi güzelce karıştırın.Yeterince karıştırdıktan sonra kırılmış bisküvileri karışıma ilave edin.Üzerine ceviz kırığını da ekleyin ve tüm malzemeyi güzelce karıştırın.Harcı 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın.Harç hazır olduktan sonra harçtan 1 yemek kaşığı ya da istenilen büyüklükte bir parça alarak el ile yuvarlayın.Şekillenen topları Hindistan cevizi, fındık, Antep fıstığı veya kakaoya bulayın.Harç tamamen bitinceye kadar tüm topları şekillendirip üzerlerini güzelce bulayın ve servis edin.