LİMONLU HAŞHAŞLI MUHALLEBİLİ REVANİ TARİFİ
Limonlu haşhaşlı muhallebili revani malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su (400 ml)
- 1 su bardağı şeker
- 2-3 damla limon suyu
Limonlu muhallebisi için;
- 2,5 su bardağı süt (500 ml)
- 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
LİMONLU HAŞHAŞLI MUHALLEBİLİ REVANİ YAPILIŞI
- Limonlu haşhaşlı muhallebili revaninin şerbeti için uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak karıştırın.
- Ardından ocağa alın ve kaynamaya bırakın.
- 10 dakika kadar kaynayan şerbetin içerisine limon suyu ekleyin ve 3-4 dakika daha kaynatarak ocaktan alın.
- Hızlı soğuması için ayrı bir kaba aktarın, soğumaya bırakın.
- Keki için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek tekrar mikser ile harcı çırpın.
- İrmik, un, mavi haşhaş, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini de ekleyerek tüm malzemeler güzelce karışana kadar mikserle son kez çırpın.
- Tart kalıbının her yerini güzelce yağlayın.
- Hazırlanan kek harcını kalıba boşaltın.
- Dilerseniz muhallebili revaniyi tart kalıbı yerine borcamda da pişirebilirsiniz.
- Önceden 170°C ısınmış fırında yaklaşık 20 dakika keki pişmeye bırakın.
- Pişen keki fırından alın ve ilk sıcaklığının çıkması için bekletin.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine geniş bir tabak kapatalım ve kalıbı ters çevirerek keki çıkarın.
- Soğuyan şerbeti kekin üzerinde gezdirin ve şerbeti çekmesi için bir kenarda bekletin.
- Üzerinin limonlu muhallebisi için tencereye süt, un, toz şeker, nişasta, limonun suyu, limon kabuğu rendesi ve zerdeçalı ekleyin.
- Limonlu muhallebi koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Muhallebi koyulaştıktan sonra vanilya ve tereyağını ilave edin.
- Tereyağı eriyinceye kadar tekrardan iyice karıştırın.
- Hazırlanan limonlu muhallebiyi tatlının üzerine boşaltın.
- Bir spatula veya pasta sıvama aparatı yardımıyla üzerini güzelce düzeltin.
- Limonlu haşhaşlı muhallebili revaninin üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.