ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI TARİFİ
Zeytinyağlı biber dolması malzemeler
- 1 kilogram dolmalık biber
- 2 adet kuru soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Yarım demet maydanoz
- Birkaç dal taze nane
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım kahve fincanı kuş üzümü
- Yarım kahve fincanı kadar dolmalık fıstık
- 1 adet büyük boy domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI YAPILIŞI
- Öncelikle iç malzemesi için kuru soğanları doğrayın ve yarım çay bardağı zeytinyağında kavurun. Soğanlar kavrulunca rendelenmiş veya robottan geçirilmiş 1 adet domatesi ekleyin ve karıştırın.
- Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçleri ilave ederek hafifçe kavurun.
- Dolmalık fıstıklar, kuş üzümü, tarçın, kuru nane, karabiber, toz şeker ve tuzu da ilave edin. Karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
- Son olarak ince doğradığınız maydanoz ve taze naneyi de ekleyin, karıştırın. Ardından dolmalık biberlerin kapak kısmını açın ve güzelce yıkayın.
- Her biberin içine yarısını biraz geçecek kadar iç harcı doldurarak tencereye yerleştirin. Dolmaların kapağına domates veya patates kapatabilirsiniz.
- Daha sonra uygun bir tencereye doldurulur.
- Son olarak üzerine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirin ve biberlerin yarısına gelecek kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
- Pirinçler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.