Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size süzme mercimek çorbası tarifi, et sote tarifi, arpa şehriye pilavı tarifi ve revani tarifi var. Süzme mercimek çorbası malzemeleri:1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet kuru soğan1 adet havuç1 adet patatesYarım çay bardağı zeytinyağı4 su bardağı veya et suyuYarım limonKırmızı toz biberPul biberTuzTereyağıÜzeri için;NaneSÜZME MERCİMEK ÇORBASI NASIL YAPILIRMercimekleri yıkayıp süzün, ardından tencereye alın.Üzerine doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, limon, baharat, tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakın.Suyu yetersiz gelirse yavaşça ve ölçülü şekilde eklemeye devam edin.Tüm malzemeler piştikten sonra çorbanızı blender'dan geçirin.Daha sonra üzeri için bir miktar tereyeğını sos tenceresinde kızdırın ve dilerseniz kırmızı pul biber ve kuru nane gibi baharatlarla lezzetlendirin.Sıcakken çorbanın üzerinde gezdirip çorbaları servis edin. Afiyet olsun! Et sote malzemeleri1 paket kuşbaşı doğranmış et (400 gr)1 su bardağı sıcak suYarım çay bardağı su2-3 yemek kaşığı sıvıyağ1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber1 tatlı kaşığı tuz1 adet domates2 adet yeşil biberET SOTE YAPILIŞIKuşbaşı etinizi 1 bardak sıcak suda kısık ateşte pişirin.Ayrı bir tavada sıvıyağına küp küp doğradığınız domatesleri ve biberleri ekleyerek kavurun. Sonrasında üstüne kırmızı biber de ekleyerek karışımı hazır hâle getirin.Pişen etleri tuz ile birlikte karışıma ekleyerek karıştırdıktan sonra yarım çay bardağı suyu da azar azar dökerek etlerin sosu çektiğinden emin olduğunuzda ocağın altını kapatın. Servis ettikten sonra afiyetle tüketin! Arpa şehriye pilavı malzemeler2 su bardağı arpa şehriye1 su bardağı domates rendesi2 su bardağı sıcak su (isteyenler et suyu kullanabilir)1 adet dolmalık kırmızı biber (kapya)1 adet çarliston biber1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağTuzARPA ŞEHRİYE PİLAVI YAPILIŞIBiberlerin saplarını kesin, boyuna 2 parçaya bölün. Çekirdeklerini çıkarın ve olabildiğince eşit küpler halinde kesin.Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alıp eritin. Üstüne arpa şehriyeyi ekleyip rengi koyulaşmaya ve hafiften kokusu çıkıncaya kadar kavurun.Biberleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Domates rendesini ekleyip 2-3 kez karıştırın.Suyunu ve tuzunu ekleyerek karıştırın. Kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. (Biraz ıslak olacak yoksa dibi tutabilir)Ocağın altını kapatın. 15-20 dakika kadar kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakıp servis yapın. Afiyet olsun! Revani tatlısı malzemelerRevani keki için:3 yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı yoğurt1 su bardağı irmik1 su bardağı un1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 çay bardağı sıvı yağRevani şerbeti için;3 su bardağı su3 su bardağı sekerYarım limon suyuREVANİ YAPILIŞIİlk olarak şerbeti hazırlayın. Şerbet için tencereye şeker ve suyu alarak kaynatın.Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatıp altını kapatın.Kek için, yumurta ve şekeri çırpma kabına alarak iyice çırpın. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik ekleyip çırpın.Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da ekleyerek iyice karıştırın.Yağlamış olduğunuz fırın kabına kek hamurunu dökün.170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin.Ilıdığında keki dilimlere kesin ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbeti dökün.1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe bağlı süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!