Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tarhana çorbası tarifi, kuru fasulye tarifi, pirinç pilavı tarifi, ağlayan kek tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tarhana çorbası malzemeler3 yemek kaşığı toz tarhana1 çorba kaşığı salça ( domates ve biber)1 çorba kaşığı tereyağı3 diş sarımsakTuz1 çay kaşığı kırmızı biberTARHANA ÇORBASI YAPILIŞI1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin.1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın.3 diş sarımsağı ince ince içerisine doğrayın (sarımsağın ağza gelmesini istemiyorsanız rendeden geçirin).5 su bardağı suyu ilave edin.Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın.Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin.15-20 dakika pişirin.Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz. Fırında sucuklu kuru fasulye malzemeler2 su bardağı kuru fasulye1 tane kuru soğan1 tane parmak sucuk1 çorba kaşığı salça1 çay bardağı zeytinyağı1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 tatlı kaşığı acı pul biber3-4 tane acı saksı biberiFIRINDA SUCUKLU KURU FASULYE YAPILIŞIKuru fasulye akşamdan ılık suyla ıslatılır ve sabah suyu süzülüp üzerine sıcak su konup tencerede kısık ateşte 45 dakika haşlanır.Soğanlar yemeklik doğranır ve zeytin yağında pembeleşene kadar kavrulur.Üzerine kesilmiş sucuklar eklenir, salça, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber ve doğranmış acı saksı biberi ilave edilir.Üzerine haşlanmış fasulyeleri ekleyip bir 5 dakika daha kaynatın.Küçük güveçlere tenceredeki fasulyeleri pay edin ve önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Pirinç pilavı malzemeler2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı ay çiçek yağı1,5 su bardağı baldo pirinç2 su bardağı sıcak tavuk suyu1 adet kesme şeker4 damla limon suyu1/2 çay kaşığı tuzPİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞITereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın.Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün.Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın.Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin.Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın.Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın.Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin. Ağlayan kek malzemeler4 adet yumurta1 su bardağı şeker1/2 kahve fincanı sıvı yağ1/2 su bardağı süt1,5 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 çay bardağı kakaoAğlayan kek üzeri için:2 paket krem şanti1 paket hazır çikolata sosuAĞLAYAN KEK YAPILIŞIYumurta ve şekeri güzelce çırpın.İçine sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin.Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin karıştırın.Yağlanmış tepsiye kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Fırından çıkardığınız kekin üzerine 2 su bardağı süt döküp ıslatın.Bir kabın içinde soğuk sütü ve krem şantiyi çırpın.Kabarınca buzdolabına koyup bekletin.Bu arada kekinizi soğutun.Soğuyan kekin üzerine soğuk krem şantiyi sürün.Bir taraftan da çikolata sosunu pişirin ve soğumaya bırakın.Ara ara karıştırın ki kabuk bağlamasın.Krem şantinin üzerine dökün.Dilimleyip servis edebilirsiniz.