Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tel şehriye çorbası tarifi, sebzeli graten tarifi, kepekli makarna tarifi ve piyano pasta tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tel şehriye çorbası malzemeler1 çay bardağı tel şehriye + 1 çorba kaşığı daha tel Şehriye2 çorba kaşığı salça4 çorba kaşığı sıvı yağ2 çorba kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı kimyon1 çorba kaşığı pul biber1 adet et veya tavuk bulyonu1 tatlı kaşığı tuz2 litre sıcak su yaklaşıkTEL ŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞIÖncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin.1 dk kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin. 2-3 dk kadar kısık ateşte kavurun.Şehriyeyi ilave edip 2 dk daha kavurun, baharatını ekleyin.Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz.5 dk kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın. Kapağı kapalı şekilde 5-10 dk dinlendikten sonra servise hazır. Sebze graten malzemeler4 adet patates3 adet patlıcan4 adet kabak4 adet biber3 adet domates2 adet havuç1 su bardağı bezelye3-4 diş sarımsak1 çay bardağı sıvı yağBaharatlar (pul biber, toz kırmızı biber, karabiber, kekik )TuzBEŞAMEL SOS MALZEMELERİ3 su bardağı süt2, 5 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı2-3 yemek kaşığı sıvı yağKarabiberTuzÜZERİ İÇİNKaşar peynirSEBZE GRATEN YAPILIŞIÖncelikle patlıcanları alacalı olarak soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda 15 dakika bekletin.Bu arada diğer sebzelerin de kabuklarını soyup hepsini küp küp doğrayın ve derin kabın içine alıp içine patlıcanları baharatları tuzu ve yağı döküp güzelce hepsini harmanyalın.Ardından fırın tepsisine döküp eşit şekilde yayın.Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin.Bütün sebzelerin iyice pişmesi için spatula ile mutlaka arada karıştırın. Yoksa sebzelerin bir kısmı çiğ kalabilir.Sebzeler pişerken beşamel sosu hazırlayın.Yağları eritip unu dökün.2-3 dakika kavurduktan sonra yavaş yavaş sütü döküp çırpma teliyle pişinceye kadar sürekli karıştırıp son olarak tuzu biberi de döküp ocağın altını kapatalın.Beşamel sos bekledikçe kıvamı koyulaşabilir. Bun nedenle içine biraz süt döküp açabilirsiniz veya sebzelerin pişmesine yakın hazırlayabilirsiniz.Pişen sebzelerin üzerine beşamel sosunu döküp her tarafına yaydıktan sonra kaşar peynirini serpiştirin ve tekrar fırınlayın.Peynirler eriyip kızarana piştikten sonra fırından çıkartın.Yemek hazır! Beşamel soslu sebze grateni dilerseniz et yemekleri ile servis edebilirsiniz. Kepekli makarna malzemeler350 gr kepeli makarna6 su bardağı su3 yemek kaşığı sıvıyağ2 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı tuzKEPEKLİ MAKARNA YAPILIŞIDerin bir tencerenin içerisine 6 su bardağı su koyulur ve 3 yemek kaşığı sıvıyağ dökülür.Su kaynamaya bırakılır. Kaynayan suyun içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve makarnalar dökülür.Ortalama 8 - 10 dakika kaynatılır. Yumuşayan makarnalar süzgeçle süzülür.Makarnayı haşladığımız tencere boşken 2 yemek kaşığı tereyağı eklenir ve eritilir.Eriyen makarnanın üstüne süzgeçteki makarnalar alınır.1 dakika daha iyice karıştırarak tereyağın hepsine bulaşması sağlanır. Piyano pasta malzemelerKek için2 yumurtaYarım su bardağı toz şekerYarım su bardağı sütYarım su bardağı zeytinyağı1 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilya2 yemek kaşığı kakao1.5 su bardağı süt (ekstra)Muhallebi için1.5 çay bardağı un1.5 çay bardağı toz şeker3 su bardağı süt1 paket kremaÜzeri içinKakaoToz Antep fıstığıÇikolata drajeleriPİYANO PASTA YAPILIŞIGeniş bir kapta yumurtaları ve toz şekeri çırpın.Zeytinyağı ve sütü ekleyin. Un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.Karışımı geniş dikdörtgen bir kaba aktarıp 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin.Fırından alınca 1.5 su bardağı soğuk sütü üzerine dökün.Muhallebi için, un, süt ve toz şekeri sürekli karıştırarak pişirin.Soğuyunca kremayı ekleyip mikserle çırpın.Kekin üzerini muhallebiyle kaplayın.En üste bolca kakao serpin ve buzdolabında bekletin.Üzerini çikolata drajeleri ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.