Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı aşçıbaşı çorbası tarifi, Antep tava tarifi, şehriyeli bulgur pilavı tarifi ve kadayıf sarma tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Aşçıbaşı çorba malzemeler1 adet haşlanmış tavuk göğsü veya tavuk buduYarım su bardağı kırmızı mercimekYarım çay bardağı tel şehriye1 adet soğan1 adet domates1 yemek kaşığı tereyağ3-4 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı domates salçası6 su bardağı tavuk suyu veya su2 çay kaşığı kuru nane1 diş sarımsak1 çay kaşığı pul biberTuzÜzeri için;İnce kıyılmış maydanozAŞÇIBAŞI ÇORBA YAPILIŞITavuk haşlanır ve tiftiklenir.Uygun bir tencereye yağlar eritilir yemeklik doğranmış soğan 2 dakika kavrulur.Daha sonra un eklenir ve kokusu çıkana dek kavrulmaya devam edilir.Salça eklenir az daha kavrulur.Sonra tereyağı eklenir.Yıkanmış suyu süzülmüş mercimek de ekledikten sonra biraz daha kavrulur ve üzerine tavuk suyu veya su dökülür.Bu şekilde mercimek yumuşayana kadar kaynamaya bırakılır.Yumuşayan mercimekler blenderdan pürüzsüz olana kadar çekilir.Daha sonra tel şehriye, tavuk ve küçük küçük doğranmış domates eklenir.Şehriye ve domates yumuşayana kadar pişirilmeye devam edilir.Eğer kıvamı koyu geldiyse sıcak su ilavesi yapılabilir.Son olarak damak tadınıza göre tuz ve baharatları ekleyip kaynatıp ocaktan alabilirsiniz.Servis ederken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Antep tava malzemeler500 gr kuzu kuşbaşı3-4 adet kuru soğan2 adet domates2 adet kapya biber4-5 adet yeşil biber2 adet patates2 adet patlıcan5 diş sarımsakPişirme sosu:1 su bardağı ılık suYarım su bardağı zeytinyağı1 çorba kaşığı tatlı biber salçası1 tatlı kaşığı domates salçası3 diş sarımsakTuzKarabiberKekikKırmızı toz biberANTEP TAVA YAPILIŞISebzeler iri küp şeklinde doğranır. Pişirilecek tepsiye alınır. Kuzu kuşbaşı etler ilave edilir.Pişirme sosu malzemeleri karıştırılır. Tepsiye dökülür.Tepsideki harç dengeli bir şekilde tepsiye yayılır.Pişirme kağıdı ıslatılır ve tepsinin üstüne kaplanır. (İçindeki ürünler ve kendisi yanmadan uzun süre pişebilmesi için)220-230 derece fırında 70-80 dakika pişirilir. Üstündeki pişirme kağıdı alınır ve pişme kontrolü yapılır. Üstü açık şekilde yaklaşık 15 dakika daha pişirilir.Fırından alınan yemeğe maydanoz serpilir. Şehriyeli bulgur pilavı malzemeler5 yemek kaşığı tereyağı½ su bardağı arpa şehriye2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIYayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun.Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir.Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin. Kadayıf sarma tatlısı malzemeler650 gram kadayıf400 gram yakın çekilmiş ceviz (ne çok ince nede çok iri çekilmeyecek)Kadayıf sarma üzeri için200 gram margarin100 gram tereyağıKadayıf sarma şerbeti için6 su bardağı şeker6 su bardağı suYarım limon1 kaşık margarin (parlak olması için)KADAYIF SARMA YAPILIŞISarma işlemine başlamadan önce kadayıflarımızı tel tel oluncaya dek didikleyip yeteri kadarını avuç içimize alıp cevizini de koyup yaprak sarması sarar gibi saralım.Margarinle yağlamış olduğumuz tepsiye sarma işlemi bitip tepsiniz doluncaya kadar devam edelim.Daha sonrada margarini ve tereyağını pembeleşinceye kızartıp her birinin üzerine kaşık kaşık döküp 175 derece önceden ısıtılmış fırına verelim.Kızarmaya yakın derecesini 150'ye düşürelim.Nar gibi kızarınca da fırından çıkartıp, ılımasını bekledikten sonrada önceden hazırladığımız şerbetini ılık olarak dökelim.Tatlıyı 1 gün öncesinden yapmışsanız, tatlı soğuktur. Şerbeti üzerine sıcak sıcak dökebilrisiniz.Eğer siz hemen yapıp pişirdikten sonra dökmek isterseniz de tatlıda şerbeti de elimizi yakmayacak şekilde ılık olacak.Şerbetin koyuluğu da şerbet kaynarken belli bir süre sonra kabarcıklanmaya başlar, işte o an kaşığınızı şerbete sokup çıkardıktan sonra kaşıkta kalan şerbet kaşığa bulaşıyorsa olmuş demektir.