Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün şehriye çorbası tarifi, kremalı mantarlı makarna tarifi, pirzola tarifi ve mevsim salatası tarifi var. Şehriye çorbası malzemeleri1 çay bardağı arpa şehriye + 1 çorba kaşığı daha arpa Şehriye2 çorba kaşığı salça4 çorba kaşığı sıvı yağ2 çorba kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı kimyon1 çorba kaşığı pul biber1 adet et veya tavuk bulyonu (doğal tavuk veya et suyu da olabilir)1 tatlı kaşığı tuz2 litre sıcak suŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞIÖncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin. 1 dakika kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin. 2-3 dakika kadar kısık ateşte kavurun. Şehriyeyi ilave edip 2 dakika daha kavurun, baharatını ekleyin. Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz. 5 dakika kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın. Kapağı kapalı şekilde 5-10 dakika dinlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun! Kremalı mantarlı makarna malzemeleri2 yemek kaşığı sıvı yağ2 diş sarımsak1 kutu mantar50 gram tereyağı100 ml krema1 paket fettuccine makarna (Haşlanmış)2 yemek kaşığı parmesan peyniri veya eski kaşar peyniriTuz, taze çekilmiş karabiber5-6 dal maydanozKREMALI MANTARLI MAKARNA YAPILIŞIÖncelikle sarımsakları kıyın ve mantarları nemli bir bezle silin.Ardından kullanılacak mantarları dilimler halinde kesin.Bir tencerenin içine makarnaları koyun ve 8 dakika haşlayın. Sıvı yağı geniş bir tavada ısıtıp içerisinde ince kıyılmış sarımsakları kavurun.Önceden dilimlediğiniz mantarları da tavaya ekleyin. Suyunu salıp çekene kadar arada bir karıştırarak kavurun.Tereyağını ve kremayı da bu karışıma ilave edin. Tereyağı ile krema iyice eriyip malzemeye karışınca, önceden haşlayıp süzdüğünüz makarnayı ekleyin.Birkaç kez karıştırdıktan sonra rendelenmiş parmesan peynirini de ilave edin.En son tuzunu, karabiberini ve kıyılmış maydanozu serpin. Son bir kez karıştırdıktan sonra ocaktan alabilirsiniz. Sonrasında servis edin, afiyet olsun! Pirzola malzemeleri8 adet kuzu pirzola4 yemek kaşığı zeytinyağı1 dal biberiye1 çay kaşığı iri çekilmiş deniz tuzu1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiberPirzola sosu için:4 yemek kaşığı zeytinyağı1 diş sarımsak1 adet rendelenmiş limon kabuğu4 dal maydanoz4 dal taze kişnişPİRZOLA TARİFİ YAPILIŞI Kuzu pirzolaları derin bir karıştırma kabına alın. Zeytinyağı, biberiye ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle harmanlayın. Oda ısısında marine olan pirzolaları, üzerine deniz tuzu serptikten sonra önceden ısıtılmış döküm tavada ve yüksek ateşte 2-3 dakika mühürleyin. Dış kısmında bir kabuk oluşan ve mühürlenen pirzolaları önceden ısıtılmış sıcak fırın kabına yan yana yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında, 10-12 dakika aralığında fırınlayıp damak tadınıza uygun olan pişirme oranına getirin. İsteğe bağlı servis esnasında kullanacağınız sos için; ayıklanmış taze kişniş ve maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Rendelenmiş limon kabuğu, sarımsak ve zeytinyağı ilavesiyle karıştırın. Sonrasında servis edin, afiyet olsun! Mevsim salata malzemeleriYarım göbek kırmızı lahana2 adet havuç1 göbek marul veya kıvırcıkYarım demet rokaYarım demet dereotuYarım demet maydanozİsteğe göre 3-4 kaşık haşlanmış mısırTuz1 limonun suyuZeytinyağıMEVSİM SALATA YAPILIŞIGöbek marulu yıkayıp dörde kesin.Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın.Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle iyice ovun. Dilerseniz limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz. Bir süre tuz ve sirke ile beklemesi iyi olur. Ardından son bir kez tekrar yoğurur gibi ovmaya devam edin.Bu işlem sırasında elleriniz boyanabilir, dilerseniz bir mutfaklarda da kullanılan ve hareket kabiliyetinizi engellemeyen ameliyat eldivenlerinden kullanabilirsiniz.Havucu rendeleyin.Roka, maydanoz ve dereotu yapraklarını yıkayıp kurulayın.Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin.Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun.İsteğe göre haşlanmış mısırı üzerine serpin.Roka, maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin.Dereotu ile süsleyin.Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın. Kırmızı lahananyı ayrıca sirke ile ovduysanız, sirke koymanıza gerek yok. Afiyet olsun!