Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı domates çorbası tarifi, biber dolması tarifi, havuç tarator tarifi ve haşhaşlı revani tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Domates çorbası malzemeler5 adet büyük boy sulu domates2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı4 su bardağı sıcak et suyu2 çay bardağı sıcak sütDOMATES ÇORBASI YAPILIŞI1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin.2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun.5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin.Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin.Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın.Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Biber dolması malzemeler15-16 adet orta boy dolmalık biber2 orta boy kuru soğan150 gram kıyma2 adet domates1,5 su bardağı pirinç1 yemek kaşığı salçaPul biberKarabiberTuzMaydanoz2 yemek kaşığı sıvı yağDolmaların ağız kısmını kapatmak için:1 adet domatesSosu için:1 yemek kaşığı salçaSıcak suBİBER DOLMASI YAPILIŞIBiberlerin kapakları çıkartılarak içleri boşaltılır.Yıkanır ve suyu süzülmesi için süzgece alınır.İç harcını ben pişirerek yapıyorum, dilerseniz çiğden tüm malzemeleri karıştırarak da yapabilirsiniz.Tencereye sıvı yağ alınarak küçük küçük doğranmış soğan hafif kavrulur.Üzerine kıyma ilave edilerek suyunu salıp rengi dönene kadar kavrulmaya devam edilir.Kabuklarını soyduğumuz küçük doğradığımız domatesler eklenir ve 3-4 dakika kavrulur.Salça, pul biber, karabiber, tuz ilave edilerek karıştırılır.Son olarak yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinç ile kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır, bekletmeden ocaktan alınır.Biberlerin içleri doldurularak üzerlerine domates ile kapak yapılır ve tencereye dizilir.Sos için salça sıcak su ile çözdürülür.Dolmaların üzerlerinden gezdirerek tencereye dökülür.Dolmaların yarısını geçecek kadar sıcak su ilave edilerek kapağı kapatılır ve orta ateşteki ocağa alınır.Biberler ve pirinçler pişene kadar pişirilir. Havuç tarator malzemeler6 adet soyulmuş rendelenmiş havuç3 diş sarımsak1,5 su bardağı yoğurt3 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuzHAVUÇ TARATOR YAPILIŞIRendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ dökülür.Yumuşayana kadar kısık ateşte kavrulur.Suyunu salıp tekrar çekmeye başlayan havuçların içine ince doğranmış sarımsaklar eklenir.4 - 5 dakika daha kavrulan havuç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.Yoğurtun içerisine tuz eklenerek iyice çırpılır.Soğuyan havuçla yoğurt karıştırılır servis etmeye hazırdır.İpucuSarımsak arzuya göre yoğurda eklenebilir.Kokusu ve tadı daha yoğun olacaktır.Arzuya göre içerisine çekilmiş ceviz ve üzerine patates cipsi koyulabilir. Haşhaşlı revani malzemeler1 su bardağı un1 çay bardağı şeker3 adet yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 kahve fincanı haşhaş1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı irmik1 paket kabartma tozu1 çay bardağı limon kabuğunun rendesiŞerbeti için:3,5 su bardağı su3 su bardağı toz şeker3-4 damla limon suyuHAŞHAŞLI REVANİ YAPILIŞIÖnce şerbeti hazırlayın, bir tencereye şekeri ve suyu koyun.Ocağın üstüne aldığımız tencere önce orta derecede, kaynadıktan sonra kısık ateşte olmalıdır.2-3 dakika sonra altını kaptın.İndirmeye yakın limon suyunu ekleyin.Kek malzemelerini, kek yaparken kullandığınız sıralama ile yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın.Yoğurt ve yağ ekledikten sonra çırpın, limon kabuğunu, diğer malzemeleri eleyip ekleyin ve karıştırın.Hazırladığınız karışımı, yağladığınız cam tepsiye dökün.175 derecede ısınmış fırında, üstü kızarıp, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.Fırından aldıktan sonra, 4-5 dakika ılınması için bekleyin, keki de tepside dilimleyerek, üzerine soğumuş olan şerbeti kepçeyle azar azar yedirin.Tatlı soğuyunca buzdolabına kaldırın.En 4-5 saat buzdolabında dinlendirin, arzu ettiğiniz şekilde üzerini süsleyip servis edin.