Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı ezogelin çorbası tarifi, pirzola tarifi, maş fasulyesi salatası tarifi, kadayıf sarma tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Ezogelin çorbası malzemeler2 çay bardağı mercimek3 yemek kaşığı pirinç2 yemek kaşığı bulgur1 adet soğan1 tatlı kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı tereyağı6 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı nane1 tatlı kaşığı tuzEZOGELİN ÇORBASI YAPILIŞISıcak suyu geniş bir tencerede kaynatın.Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz 2 çay bardağı kırmızı mercimeği tencereye aktarın.3 yemek kaşığı pirinci, 2 yemek kaşığı bulguru ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye aktarın.Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirin.Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.Üzerine 1 adet küp doğranmış kuru soğanı ekleyin ve kavurmaya başlayın.Kavrulan soğanlara 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin.1 tatlı kaşığı naneyi ekleyip, 2 dakika daha kavurun.Kavrulan sosunuzu ocaktan alın.Bakliyatları kaynattığınız tencereye kavrulan salçalı soğan karışımı ekleyin.Sonra hızlıca karıştırdığınız çorbayı 10 dakika daha pişirin.Limon suyu ve pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Pirzola malzemeler8 adet kuzu pirzola4 yemek kaşığı zeytinyağı1 dal biberiye1 çay kaşığı iri çekilmiş deniz tuzu1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiberPirzola sosu için:4 yemek kaşığı zeytinyağı1 diş sarımsak1 adet rendelenmiş limon kabuğu4 dal maydanoz4 dal taze kişnişPİRZOLA YAPILIŞIKuzu pirzolaları derin bir karıştırma kabına alın. Zeytinyağı, biberiye ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle harmanlayın. Oda ısısında marine olan pirzolaları, üzerine deniz tuzu serptikten sonra önceden ısıtılmış döküm tavada ve yüksek ateşte 2-3 dakika mühürleyin. Dış kısmında bir kabuk oluşan ve mühürlenen pirzolaları önceden ısıtılmış sıcak fırın kabına yan yana yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında, 10-12 dakika aralığında fırınlayıp damak tadınıza uygun olan pişirme oranına getirin. İsteğe bağlı servis esnasında kullanacağınız sos için; ayıklanmış taze kişniş ve maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Rendelenmiş limon kabuğu, sarımsak ve zeytinyağı ilavesiyle karıştırın. Maş fasulyesi salatası malzemelerYarım kilo maş fasulyesi1 demet taze soğan1 demet maydanoz2 dolmalık kırmızı biber3 diş sarımsak1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içiYarım çay bardağı kabak çekirdeği içi1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı sumak3 çorba kaşığı sızma zeytin yağıTuz1 limonun suyu1 tatlı kaşığı sirkeMAŞ FASULYESİ SALATASI YAPILIŞIÖncelikle maş fasulyesini bir gece öncesinden suda bekletin.Ertesi gün bol suyla yıkayıp süzün ve geniş bir tencereye alın.Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin.Orta ateşte diri kıvamda haşlayın.Haşlanan fasulyeleri süzüp soğumaya bırakın.Taze soğan ve sarımsakları temizleyip ince ince kıyın.Maydanozu da yıkadıktan sonra kıyın.Sos için limon suyu, sirke, zeytinyağı, sumak ve pul biberi küçük bir kasede iyice karıştırın.Maş fasulyesini derin bir kaseye alın.Sos dışında kalan salata malzemesini ilave edip harmanlayın.Üzerine sosu ilave edip tekrar karıştırın. Kadayıf sarma tatlısı malzemeler650 gram kadayıf400 gram yakın çekilmiş ceviz (ne çok ince nede çok iri çekilecek)Kadayıf sarma üzeri için200 gram margarin100 gram tereyağıKadayıf sarma şerbeti için6 su bardağı şeker6 su bardağı suYarım limon1 kaşık margarin (parlak olması için)KADAYIF SARMA YAPILIŞIİlk önce şerbeti hazırlayın.Sarma işlemine başlamadan önce kadayıfları tel tel oluncaya dek didikleyip yeteri kadarını avuç içine alıp cevizini de koyup yaprak sarması sarar gibi sarın.Margarinle yağlanmış tepsiye sarma işlemi bitip tepsi doluncaya kadar devam edin.Daha sonrada margarini ve tereyağını pembeleşinceye kızartıp her birinin üzerine kaşık kaşık döküp 175 derece önceden ısıtılmış fırına verin.Kızarmaya yaklaşınca derecesini 150 ye düşürün.Nar gibi kızarınca da fırından çıkartıp, ılımasını bekledikten sonrada önceden hazırlanan şerbetini ılık olarak dökün.Eğer siz hemen yapıp pişirdikten sonra dökmek isterseniz de tatlıda şerbeti de eli yakmayacak şekilde ılık olacak.Şerbetin koyuluğu da şerbet kaynarken belli bir süre sonra kabarcıklanmaya başlar işte o an kaşığı şerbete sokup çıkardıktan sonra kaşıkta kalan şerbet kaşığa bulaşıyorsa olmuş demektir.