Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda tavuk suyu çorbası tarifi, ıspanak yemeği tarifi, fırında makarna tarifi ve kedi dili pasta tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Terbiyeli tavuk çorbası malzemeler1 adet kalçalı tavuk budu ya da 3 adet baget2 adet defne yaprağıYarım tatlı kaşığı tuz2 litre su1 çay bardağı tel şehriyeTerbiyesi için:1 su bardağı yoğurt1,5 yemek kaşığı un1 adet yumurta sarısıYarım limonun suyu1 çay kaşığı tuzSosu için:1 yemek kaşığı tereyağıPul biberKuru naneTERBİYELİ TAVUK ÇORBASI YAPILIŞITavuğu tencereye alıp tuz ve defne yaprağıyla birlikte 2 litre suda haşlayın.Tencereden tavuğu alıp etlerini ayıklayın ve bir çatal yardımıyla didikleyin.Tavuk suyunu ocağa alıp altını yeniden açın.Yoğurt, yumurta ve unu iyice çırparak pürüzsüz bir kıvam elde edin.Ocakta ısınan tavuk suyundan kepçeyle alıp terbiyeyle karıştırarak ılınmasını sağlayın.Ardından terbiyeyi tavuk suyuna ekleyip karıştırın.Son olarak tel şehriyeyi ilave edip ara sıra karıştırarak kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.İçine didiklediğiniz tavuk etlerini de ilave edin.Çorbanızı kaselere bölüştürün.Üzerine kızgın tereyağında yakılmış pul biber gezdirin, kuru nane serpin ve sıcak servis yapın. Ispanak yemeği malzemeler1 kg ıspanak1 adet soğan2 diş sarımsak4 yemek kaşığı pirinç ya da bulgur4 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı domates salçası1 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiberISPANAK YEMEĞİ YAPILIŞISoğanlar önce yıkanır ardından sirkeli suda bir kaç dakika bırakılır.Topraklarından arındıktan sonra suyu susulur ve hafif kurulanır.Soğanlar yemeklik doğranır.Zeytinyağı tencereye eklenir ve ısındığında soğanlar eklenerek kavrulur.Tencereye salça eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.Ispanaklar birkaç parçaya doğranır ve tencereye eklenir, küçülene kadar kavrulur.Bulgur, baharatlar ve su eklenir, kısık ateşte pişirilir. Fırında makarna malzemeler1 paket fırın makarna1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri(üzeri için)Beşamel sos için:4 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı sıvı yağ3 yemek kaşığı un2,5 su bardağı süt1/2 adet muskat ceviziFIRINDA MAKARNA YAPILIŞIBeşamel sosu hazırlamak için; 4 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir sos tenceresinde kızdırın.Ardından 3 yemek kaşığı unu üzerine ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.2,5 su bardağı sütü de sos tenceresine ilave edip iyice karıştırın ve karışım koyulaşana kadar orta ateşte pişirin.Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.Pişmiş olan beşamel sosun üzerine yarım muskat rendeleyip karıştırın ve ocaktan alın.Arzuya göre tuz ve karabiber ile tatlandırın.Derin bir tencerede kaynamış olan tuzlu suyun içine fırın makarnayı atın ve 10 dakika, yumuşayana kadar pişirin.Ocaktan alıp, suyunu süzdürün.Geniş bir kabın içerisinde, süzülmüş olan makarnayı ve beşamel sosu güzelce karıştırın.Makarnayı, pişireceğiniz fırın kabına alın ve üzerine 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin.İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyin ve servis edin.Fırında makarna servise hazır. Kedi dili pasta malzemeler1 paket 24’lü kedidili bisküvi1 su bardağı sütKreması için;1 litre süt1 su bardağı toz şeker1 su bardağı un3 yemek kaşığı nişasta1 paket vanilya1 poşet toz krem şantiÜzeri için;1 paket çikolata sosu2,5 su bardağı sütKEDİ DİLİ PASTASI TARİFİ YAPILIŞIÖnce tencereye süt, un, toz şeker, nişasta koyup karıştırın.Kaynayınca altını kapatıp, vanilya ve toz krem şantiyi ekleyip, 2-3 dakika çırpın.Büyük dikdörtgen borcama kedi dillerini önlü arkalı süte batırıp şekerli kısmı üste gelecek şekilde sıralayın.Üzerine kremayı dökün.Bir paket çikolata sosunu ölçüsüne göre pişirip ılıyınca üzerine dökün.En az 5-6 saat dinlendirip servis edin. Bir gece önceden yapılırsa, daha güzel olur.