ÇERKEZ TAVUĞU TARİFİ
Çerkez tavuğu malzemeler:
- 1 adet bütün tavuk
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1/2 tatlı kaşığı tane karabiber
- 5 su bardağı su
- Cevizli harcı için:
- 300 gram ceviz
- 3 diş sarımsak
- 4 dilim bayat ekmek içi
- 1,5 su bardağı tavuk suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı toz kişniş
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
ÇERKEZ TAVUĞU YAPILIŞI:
- Tavuklar ilk olarak temizlenir ve bol suda yıkanır.
- Derin bir tencere içerisine alınır ve içme suyu, orta boy kuru soğan, limon suyu ve tane karabiber eklendikten sonra orta ateşte pişirilir.
- Yumuşayana kadar pişen tavuğu geniş bir tabağa alırız.
- Kemik ve derilerini ayıkladığınız tavuğu, ince ince uzun parçalar halinde didikleriz.
- Arzuya göre macun kıvamına gelmesi için mutfak robotundan geçirin.
- Cevizli harcı hazırlamak için sarımsaklar incecik kıyılır ve tuz ilave edilip sarımsaklar dövülür.
- Ayıklanmış ceviz içleri eklenip dövme işlemine devam edilir.
- Ufalanmış bayat ekmek içlerini azar azar eklenen tavuk suyuyla yumuşattıktan sonra cevizli karışıma katılır.
- Toz kişnişi eklenir, tüm malzemeyi koyu bir akışkanlık elde edene kadar karıştırılır.
- Tel tel ditilmiş tavuk etleriyle harmanladığınız cevizli karışımı servis tabağına alınız.
- İsteğe bağlı zeytinyağında pulbiberi yakıp üzerine dökebilirsiniz.