Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı közlenmiş sebze çorbası tarifi, tepside kumpir tarifi, nohut salatası tarifi, limonlu çatlak kurabiye tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Sarımsaklı un çorbası malzemeler1 çorba kaşığı tereyağı2 çorba kaşığı zeytinyağı4 çorba kaşığı un1 iri diş sarımsakKarabiberTuz ve tavuk bulyonYeteri kadar suÜzeri için:1 tatlı kaşığı tereyağıToz kırmızı biber ve kuru naneİsteğe bağlı olarak da sirkeSARIMSAKLI UN ÇORBASI YAPILIŞITavuk bulyonu 1 bardak sıcak suda eritin.Tencereye yağı alıp eritin ve unu ilave edip kavurun.Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip hızlıca karıştırın.Topaklanma olursa blanderdan geçirin.Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin.İyice kaynayan çorbaya dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıp ocağın altını kapatın.Üzerine tavada eritilen tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtın.Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine tereyağlı sosu dökün.Nane ile süsleyin. İsteğe göre sirke ilave edilebilir. Pırasa yemeği malzemeler4-5 dal pırasa (beyaz kısımları kullanılacak)2 adet havuç2 adet domatesYarım yemek kaşığı domates salçasıYarım Türk kahvesi fincanı pirinç2 yemek kaşığı sıvı yağPIRASA YEMEĞİ YAPILIŞIPırasa yemeği yapmak için öncelikle pırasalar temizlenir ve 1 cm uzunluğunda doğranır.Bol su ile yıkanarak suyunu süzdürün.2 adet orta boy havucun dış kısmı soyulur ve ince ince halka şeklinde doğranır.Tencereye sıvı yağ alınarak salça eklenir ve kavrulur.Kabukları soyulup küçük doğranmış domates eklenerek 1-2 dakika kavrulur.Daha sonra havuç ilave edilir ve 2-3 dakika hep birlikte kavrulması sağlanır.Suyu süzülen pırasalar ilave edildikten sonra karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.Pırasa suyunu salıp, suyunu çekene kadar bu şekilde pişirilir.Son olarak yıkanmış pirinç ilave edilir, tuzu ayarlanır ve yemekle aynı hizaya gelecek kadar sıcak su eklenir.Su miktarı gerekirse eğer sonradan ilave ederek ayarlayabilirsiniz.Tencerenin kapağı kapatılarak havuçlar ve pırasalar pişene kadar pişirilir. Kuru domatesli şehriye salatası malzemelerŞEHRİYE İÇİN1 su bardağı arpa şehriye1,5 su bardağı kaynar suSALATA MALZEMELER8 adet biber (farklı renkte olurlarsa daha şık bir görünüm yakalayabilirsiniz)1 adet kırmızı kapya biber2 adet salatalık20 adet renkli çeri domates1/4 demet maydanoz1 demet fesleğen yaprağı15-20 adet zeytin15 adet ceviz1 parmak kalınlığında kesilmiş beyaz peynir veya 2 kaşık lor peyniri 1 çay kaşığı sumak8 adet kurutulmuş domatesPEMBE SOĞAN TURŞUSU İÇİN1 adet büyük kırmızı soğan2 çay kaşığı tuz1 çay bardağı veya tüm malzemenin üzerini geçecek kadar elma sirkesiSOSU İÇİN1 adet limon suyu1/4 bardak elma sirkesi1/2 bardak zeytinyağıTuz ve karabiberKURU DOMATESLİ ŞEHRİYE SALATASI YAPILIŞIÖnce pembe soğan turşusunu hazırlayın. Soğanları ince bir şekilde dilimleyin.Genişte yayvan bir kaba alın, üzerine 2 çay kaşığı tuz ekleyin.Tuzla iyice ovduktan ve biraz yumuşattıktan sonra bir kavanoza alın.Üzerine elma sirkesi ve zeytinyağını ekleyin, kavanozun kapağını kapatıp oda sıcaklığında 1 saat bekletin. (Kalanını buzdolabında saklayabilirsiniz.Şimdi şehriyelerimizi pişirelim.Bir kaba şehriyeleri alın, üzerine su ekleyin ve şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.Salataya eklemeden önce soğuması gerektiğinden, pişirdikten sonra ayrı bir kaba alın ve dinlendirin.Şimdi kuru domateslerimizi salataya hazırlayalım.Kuru domatesleri sıcak suda bekletin ve yumuşamalarını sağlayın.Ardından sudan alın ve bir havlu peçete ile suyunu iyice alın. Kuruduktan sonra küçük küçük doğrayın. Salata malzemelerinizin büyüklüğü ile aynı büyüklükte olması ideal olanı.Şimdi salata malzemelerimizi doğramaya başlayabiliriz.Salatalık ve biberleri küçük küpler halinde, tüm malzemelerin eşit büyüklükte olmasına dikkat ederek doğrayın.Çeri domatesleri sadece 4'e bölün.Maydanozu kıyın, fesleğen yapraklarını ellerinizle küçük parçalara bölün, bıçak değdirmeyin.Cevizleri iri parçalar halinde kırın.Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün.Tuzsuz lor peynirini veya beyaz peyniri ufak parçalara ayırın.Sos için 1 adet limonun suyunu, 1/4 bardak elma sirkesini, 1/2 bardak zeytinyağını ve tuz ile karabiberi bir kavanozda iyice karıştırın.Tüm malzemeleri altta salatalık malzemeler, zeytinler ve kuru domatesler, üstte şehriye, onun üzerinde peynir olacak şekilde birleştirin.Üzerine sumağı ekleyin ve son aşamada üzerine hazırladığınız sosu döküp alttan üste, nazik bir şekilde karıştırın.Malzemeler tamamen karıştıktan sonra hazırladığınız pembe soğan turşusu parçaları ile süsleyin. Güllaçtan soğuk baklava malzemeler12 yaprak güllaç1,5 litre süt1,5 su bardağı toz şeker1 paket krem şanti1 paket vanilya1 su bardağı iri dövülmüş cevizÜzeri için;100 gram bitter yada sütlü çikolata3 yemek kaşığı kakaoGÜLLAÇTAN SOĞUK BAKLAVA YAPILIŞIÖncelikle çikolatayı 30-40 dakika donması için buzluğa koyun.Cevizi kavurun.Sütü derince tencereye alarak ılıktan biraz sıcak olana dek pişirin.Şekerini ekleyerek eritin.Krem şantiyi ve vanilyasını da ekleyerek çırpın.Dikdörtgen borcama yaprağın altısını kırarak yerleştirin ve sütün yarısıyla eşit şekilde yaprakları ıslatın.Cevizi yayın.Kalan yaprakları eşit şekilde yerleştirerek kalan sütü de yayın.30 dakika buzdolabında streçleyerek bekletin.Güllacı dilediğiniz şekilde bölün.Üzerine kakaoyu elek yardımıyla eleyin.Rondoda iri olarak çekilen çikolataları da yayarak buz dolabında 2,5-3 saat dinlendirerek servis yapın.