Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda mercimek çorbası tarifi, mantı tarifi, mor lahana salatası tarifi ve muzlu magnolia tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Süzme mercimek çorbası malzemeler1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet kuru soğan1 adet havuç1 adet patatesYarım çay bardağı zeytinyağı4 su bardağı veya et suyuYarım limonKırmızı toz biberPul biberTuzTereyağıÜzeri için;NaneSÜZME MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞIMercimekleri yıkayıp süzün, ardından tencereye alın.Üzerine doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, limon, baharat, tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakın.Suyu yetersiz gelirse ekleyebilirsiniz.Tüm malzemeler piştikten sonra çorbanızı blender'dan geçirin.Daha sonra üzeri için bir miktar tereyağını sos tenceresinde kızdırın ve dilerseniz kırmızı pul biber ve kuru nane gibi baharatlarla lezzetlendirin.Sıcakken çorbanın üzerinde gezdirip çorbaları servis edin. Ev yapımı mantı malzemeler1,5 su bardağı un1/4 su bardağı su1 adet yumurtaMantı iç harcı için:200 gram kıyma1 adet kuru soğan1 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiberMantı haşlama suyu için:4 su bardağı su veya et suyuMantı sosu için:2 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı nane1 su bardağı et suyu (mantının haşlama suyu kullanılabilir)Mantı üzeri için:1 kase yoğurt2 diş sarımsakEV YAPIMI MANTI YAPILIŞIYuvarlak karıştırma kabının içerisine unu alıp ortasını açın.Yumurtaları ekleyip azar azar su ekleyerek yoğurmaya başlayın.Hamur iyice toparlanacak ve biraz sert olacaktır.Hazırlanan hamuru 10 dakika bekletin.Bu arada mantının iç harcını hazırlayın.Kuru soğan rendelenir ve üzerine kıyma, tuz, karabiber eklenir iyice karıştırılır.Hamuru iki beze olacak şekilde bölün ve tezgah üzerinde hamuru unlayarak merdane yardımıyla açın.İnce açtığınız hamuru iki parmak kalınlığında kesin.Enine ve boyuna kesilmiş küçük kare hamurların içine kıymaları koyup ister üçgen olacak şekilde köşeleri birleştirin, isterseniz de bohça şeklinde köşesini birleştirerek kapatın.Bütün hamurları aynı şekilde kapatmaya özen gösterin.Tencerenin içerisine 4 su bardağı suyu ekleyip kaynayınca mantıların hepsini suya atın ve 10 dakika haşlayın.Mantı haşlanırken sosunu ve yoğurdunu hazırlayın.Ezilmiş sarımsakları yoğurdun içine koyup iyice çırpın.Sosu içinde tereyağını küçük bir sos tenceresine alın ve eritin.Biber salçasını ekleyip 3 dakika kavurun.Naneyi ekleyip karıştırın.Mantıyı haşladığınız et suyundan biraz ilave edip sosun kıvamını açın.Süzgeç yardımıyla aldığınız mantıların üzerine yoğurt ekleyip onun üzerine de sos ekleyin ve sıcak servis edin. Mor lahana salatası malzemeler1/2 adet mor lahana1 adet limonun suyu2 yemek kaşığı üzüm sirkesi1 yemek kaşığı nar ekşisi2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz2 yemek kaşığı ceviz içi1 adet kırmızı elma1/3 demet kıyılmış maydanozMOR LAHANA SALATASI YAPILIŞIKırmızı lahanayı ince ince doğrayın.Tuz ve sirke ile kırmızı lahanayı iyice ovun.Ovulan kırmızı lahanaların içerisine elma ve cevizleri ekleyin.Zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve bir çimdik tuzu karıştırıp salataya ekleyin ve karıştırın.Üzerine maydanoz serpiştirip servis edin. Muzlu magnolia malzemeler2 paket yulaflı bisküvi2 adet orta boy muz1 litre süt1 su bardağı toz şeker2 yemek kaşığı un1 paket vanilya1 fincan mısır nişastası200 ml krema2 adet yumurtanın sarısıMUZLU MAGNOLİA YAPILIŞIKrema ve muz dışındaki malzemeleri derin bir tencerede iyice çırparak pişirin.Muhallebi kıvamı alınca soğuması için bir kenara alın.Soğuyan muhallebinizin içine kremayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin.Yulaflı bisküvileri un haline gelene kadar robotta çekin.Bu undan 2 kaşık alıp kupun ya da servis kasesinin dibine yerleştirin.Etrafına dilimlediğiniz muzları yerleştirin.Kremasından bir kepçe kadar koyup üzerine tekrar 2 kaşık bisküvi serpin.Kremadan 1 kaşık daha koyun.En üstünü muz dilimleriyle süsleyin ve servis yapın.