Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size un çorbası tarifi, bezelye yemeği tarifi, pirinç pilavı ve Kıbrıs tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Sarımsaklı un çorbası malzemeler1 çorba kaşığı tereyağı2 çorba kaşığı zeytinyağı4 çorba kaşığı un1 iri diş sarımsakKarabiberTuz ve tavuk bulyonYeteri kadar suÜzeri için:1 tatlı kaşığı tereyağıToz kırmızı biber ve kuru naneİsteğe bağlı olarak da sirkeSARIMSAKLI UN ÇORBASI YAPILIŞITavuk bulyonu 1 bardak sıcak suda eritin.Tencereye yağı alıp eritin ve unu ilave edip kavurun.Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip hızlıca karıştırın.Topaklanma olursa blanderdan geçirin.Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin.İyice kaynayan çorbaya dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıp ocağın altını kapatın.Üzerine tavada eritilen tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtın.Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine tereyağlı sosu dökün.Nane ile süsleyin. İsteğe göre sirke ilave edilebilirsiniz. Bezelye yemeği malzemeler2 büyük boy patates1 büyük boy havuç1 kilo ayıklanmış bezelye2 küçük boy soğan1 yemek kaşığı domates salçası2,5 çay kaşığı tuz2 tatlı kaşığı pul biber2,5 su bardağı sıcak suSıvı yağBEZELYE YEMEĞİ YAPILIŞITencereye az yağ alınır ve yemeklik doğranmış soğanlar orta ateşte kavrulur.Patates ve havuçlar küp küp doğranır. Soğan kavrulduğunda salça eklenir.1 - 2 dakkia salça kavrulduktan sonra patates, havuç ve bezelye eklenir.Tuz ve pul biber eklenir bir kaç dakika daha pişirilir.Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte ortalama 40 dakika pişirin. Pirinç pilavı malzemeler2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı ayçiçek yağı1,5 su bardağı baldo pirinç1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu1 adet kesme şeker4 damla limon suyu1/2 çay kaşığı tuzPİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞITereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın.Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün.Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın.Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin.Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın.Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın.Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin. MALZEMELER3 yumurtaYarım su bardağı sıvı yağ1 su bardağı şekerYarım su bardağı su1 su bardağı Hindistan cevizi1 su bardağı iri çekilmiş ceviz1 paket kabartma tozu1 su bardağı galeta unu1 paket vanilyaŞerbeti için:1 su bardağı su1 su bardağı şeker1 paket vanilyaKreması için:3 su bardağı süt3 yemek kaşığı şeker3 yemek kaşığı un1 paket krem şanti1su bardağı sütKIBRIS TATLISI YAPILIŞIYumurta ve şekeri çırpın.Ardından kek için olan tüm malzemeleri ekleyin. (Hamur biraz katı olacaktır endişelenmeyin!)Hamur iyice çırpıldıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Diğer yandan kek hamuru pişip soğuyana kadar şerbet malzemelerini karıştırın ve ocağa alın. Kaynadıktan sonra altını kısın ve 10 dakika kadar daha kaynatın ve altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyin.Şerbet sıcak kek soğukken şerbeti hamura dökün. Ancak şerbetin çok kaynar olmamasına dikkat edin.Krema malzemelerini bir tencerede karıştırın ve pişirin. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın.Bir bardak süt ile krem şantiyi çırpın ve iyice soğumuş olan kremaya ekleyerek yeniden çırpın.İyice soğuyan kekin üzerine kremayı eşit şekilde yayın.